Portfolio Wordpress teması Sorel Mihai tarafından tasarlanmış.Tasarlanmış ama eksik yapılmış.Ne Türkçe, ne de PSD'si var.Hemen girdim tabii devreye! ((: Şimdi söz bende..
<h3>Özellikleri</h3>
- »Fonskiyonel Düzenlenebilir CSS
- »Arşiv sayfası
- »Abonelik için Menüde Açıklama
- »Hakkımda sayfası için admin panelinden fonksiyonlar
- »Anasayfa için Resim,URL ve Tanıtım Alanı,ayrıca admin panelinden fonksiyonlar
<h3>Kurulum</h3>
- »"Portfolio-TR" klasörünü blog FTP dizininizin wp-content/themes kısmına kopyalayın.
- »Wordpress Admin Paneline Giriş yapın.
- »Tasarım bölümüne gelin ve temanın üstüne tıklayarak aktifleştirin.
- »Bonus olan PSD ile logonuzu tasarlayın.
- »Wordpress Admin Panelindeki "Portfolio Teması Ayarları" sekmesinden dilediğinizce özelleştirin.
- »Hepsi bu kadar!

<h3>Özelliklere Hükmetmek</h3>
Temanın özelliklerini hakkını vererek kullanmanız için özel ipuçları verme gereği duydum çünkü tema gerçekten profesyonel işi!
- »Kaç çalışmam anasayfada gösterilsin ben karar vereceğim dersem?
Admin Panelinden "Tasarım" sekemesindeki tema editörüne gir ve yan menüden index.php dosyası aç. "$my_query = new WP_Query("category_name=$portfoliocategory&showpos ts=100");" kodundaki 100'ü istediğin sayıyla değiştirmen anasayfadaki çalışmalarının sayısını belirler. - »Çalışmalarımda resimleri nasıl yayımlarım?
Çalışmalarım alanına yazı yollarken "Özel alanlar" diye bir kısım var.İngilizcede "Custom Fields" olarak geçiyor.Bu alanada Anahtar(Key) kısmına "thumbs" , Değer(Value) kısmına ise istediğimiz resmin URL'sini girerek Özel alan ekle(add custom fileds)'e basıyoruz.Daha sonra değiştirmek istersek de resmin adresini değiştirip güncelle diyebiliriz. - »Resim ekledim ama bu resme nasıl link vererim?
Çalışmalarım alanına yazı yollarken "Özel alanlar" diye bir kısım var.İngilizcede "Custom Fields" olarak geçiyor.Bu alanada Anahtar(Key) kısmına "url" , Değer(Value) kısmına ise istediğimiz URL'yi girerek Özel alan ekle(add custom fileds)'e basıyoruz.Daha sonra değiştirmek istersek de urlyi değiştirip güncelle diyebiliriz. - »Resmin yanına açıklama girmek istesem nasıl olacak?
Çalışmalarım alanına yazı yollarken "Excerpt" diye bir kısım var.Bu alana istediğimiz kısa tanıtım yazısını girebiliriz.Bu yazı resmin yanına yerleşecektir. - »Demo sayfasındaki gibi açıklama alanı neden oluşmuyor?
Çünkü temayı tasarlayan arkadaş tasarlamakla uğraştığı kadar açıklamakla uğraşmamış.
[image]Resim urlsi[/image]
[client]müşteri adı[/client]
[company]şirket adı[/company]
[work]çalışma adı[/work]
[uri]resim urlsi[/uri]
[description]açıklama[/description] kodlarını yazıyı yayımlarkan tanıtım yazısında ya da yazı içeriğinde kullanarak istediğini rahatça başarabilirsin.
<h3>Sıkça Sorular Sorular ( SSS )</h3>
- »PSD de neyin nesidir?
Photoshop çalışma dosyasıdır. Amaç ilerde aynı dosyanın üzerinde değişiklik yapmakdır.Böylece psd olarak verilmiş bir logonun üzerinde istediğiniz değişikliği yapabilirsiniz.Dosyayı açmak için Photoshop programı gereklidir. - PSD ile yazıları değiştirirken yazı tipleri bozuldu?
Tema dosyaları arasında verilen PSD/Font klasörünün içerisindeki dosyayı eğer Windows işletim sistemi kullanıyorsanız "C:\WINDOWS\fonts" dizininin içersidne kopyaladıktan sonra PSD'yi sorunsuz düzenleyebilirsiniz. - »Portfolio ayarlarını nasıl yapacağım?
Admin Panelinden "Portfolio Teması Tasarımı" sekemesindeki ayarlardan istediğinizi değiştirebilirsiniz.Ayrıca boş bırakırsanız orijianl ayarlar işlev gösterecektir.Korkmayın doldurun. - »Temanın özelliklerine benim katkım olanlar;
- Eksiksiz Türkçe Çeviri
- Demo sitesindeki LOGO'nun benzerinin oluşturulması
- PSD + FONT (bonus)
- Admin Paneli ve Fonksiyonların Türkçeleştirilmesi
- "screenshot.png" dosyası ile admin panelinden tema resmi oluşturulması
- "https://www.r10.net/images/help/headquote.jpg" dosyasının orijinalde tanımlanmış olmasına rağmen dosyalar arasında olmayınca benim oluşturmam.
- Eksiksiz tanıtım! ((:
<h3>Demo</h3>

Portfolio temasının site üzerinde nasıl göründüğünü merak ediyorsanız demo için buraya tıklayabilirsiniz.
Portfolio Türkçe Wordpress Teması sitemizden indirilebilir.İndirmek için BURAYA TIKLAYIN!