reykjavikur adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
daha önce reseller olarak girişim yapmayı denedim ama son anda vazgeçtim.. benim isteğim kendi dedicated serverım üzerinden kullanıcılara şimdilik sadece web hosting hizmeti vermek..

ancak kafama takılan sorular var.. forumda bu işi yapan deneyimli insanların olduğunu düşünüyorum.. sorularım şöyle;

- birisi benden hizmet aldığında parası nasıl ulaşacak?? yani müşteri ile parasal ilikşi nasıl yürüyor?

- kesinlikle özgün bir tasarım istiyorum.. (tüm hosting şirketlerinde olan klasik tasarımlar kesinlikle tutmadığım birşey..) tasarım işini yaptırmak ne kadara mal olur?

- bir linux birde windows dedicated mı kiralamam lazım? yoksa linux hem windows tabanlı hemde linux tabanlı sistemleri çalıştırırmı?

- bana dedicated alma reseller olarak başla diyorsanız bunun çalışma mantığını biraz anlatabilirmisiniz.. yani satışta müşteriye kimin hostu veriliyor? host sahibine bir komisyon veriliyormu.. kafam bu reseller olayına acayip bulanık..

-ileri seviyede ingilizcem var.. hosting sitesini türkçemi yoksa ingilizcemi açayım??

saygılar...
bence hiç bulaşma hayatın tadını çıkar gez eğlen kırlarda yürü sahilde gez sinemaya git sevgilin var ise onunla zaman geçir çünkü bu işe girersen bunların hiç birini yapamazsın uzun bir süre