HitcH adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Domain almadan once :
Google.com a girersin. Domainismi.com yazarsin. Eger google'da kayitli ise bu domaini alman icin 1. nedendir.
Web.archive.org'a girersin. Domain ismini yazarak, daha once sitesi olmusmu diye bakarsin. Ve sitesi olmus ise iceriginide dikkate alirsin.
Google'ın veya overture'in keyword sandbox sayfalarina girersin. Domainin ismini yazarsin. Kac kez arandigina bakarsin. (Google dan bakamazsin)
Araci bir firma kullanmadan, direk ICANN onayli olan bir registrar'dan domaini kaydedersin. (Directi.com oneririm)
Uzantilar konusunda .com oneririm. Fakat domainin ismi cok aranan birsey ise, uzanti cok onemli degildir. Hedef kitlen arama motoru ziyaretcisi olur, bu seni zaten ihya edecek kapasitede ziyarewtci demektir.-ki siten guzel olursa, uzanti ne olursa olsun, insanlarin akillarinda kalacaktir.
Odeme sekli paypal olmasi yeterli.
walla helal olsun bu kadar mıncıklamıyodum.. yapacağım işe uygun boşta bulunca atlıyorum hemen ..geçmişi varmı yokmu hiç araştırmayı düşünmemiştim..sonrada godaddyden alıyorum kafamda gayet rahat oluyor. güvenilir hızlı sorunsuz..

prli domain alacaksam geçmişini araştırıyorum o kadar..