Walla ben dmoz a 3 senede 7 kere başvurdum.
Site içeriğim sektörel bir sanal mağazaydı. İlk başta oscommerce kullanıyorum ve güven vermiyorum herhalde dedim. Profesyonel bir sisteme geçtim Grafikleri düzelttim. Tüm ürünlerin resimleri ve açıklamaları bana ait ve özgündü. SSL kuruluydu, 2 bankadan sanal pos alındı ve taksitli satış kuruldu. Üzerine Türk Patent enstitüsünden de tescil alındı.Zaten sabit mağaza adresleri ve telefonları mevcuttu.
Ama 3 senenin sonunda güç bela eklendim. Bazı kategorilerin editörleri işi sıkı tutuyorlar.
Bazı editörler ise ahbap çavuş götürüyorlar işi. O yüzden işiniz biraz da şansa kalmış durumda. İyi çalışan editöre düşerseniz ve siteniz gerekli koşulları sağlıyorsa eklenebilirsiniz.
Ama farkettiğim kadarı ile artık eskisine oranla daha sıkı çalışan ve ince eleyen editörler var. Çünkü web sitesi yapma çıtası yükseldi DMOZ editörlerinin web sitelerinden beklentileri de yükseldi.
Bir de DMOZ seçkinci bir sisteme sahip. Yani tüm internet sitelerini listelemek gibi bir kaygısı yok. Sadece her gruptaki daha özgün daha farklı daha kaliteli siteleri listeliyor.
Bu arada eklenene kadar ben de sürekli şikayet ediyor, söyleniyor, DMOZ editörlerine laf ediyordum. Ama 3 senenin sonunda hiç kimseyi tanımadan, kimseye para vermeden araya adam koymadan sadece sitemdeki eksiklikleri giderip internet üzerinden başvuru yaparak eklendim. Yani DMOZ editörü arkadaşınız olmadan da DMOZ a eklenebiliyorsunuz.
(tabi arada ahbap çavuş ilişkisi ile kaçanlar vardır ama bu her sektörde ve her alanda böyle)
saygılar