Istanbul üniversitesi arkeoloji bölümü okuyorum olayı kısaca yaşadığımı anlatayım.
Birinci dönem notum 2.15
İkinci döneme hiçbir finale girmediğimden 1.1
Geçme barajı 1.8 dir. Bunlar 4.00 üzerinden hesaplanır. Ben 2sınıfa geçtim çünkü ilk dönem ortalamam tutuyor. Benim bir arkadaşım ise ilk dönem kötü ikinci dönem ortalamayı geçmesine rağmen sınıfta kaldı.
2.dönem kalan derslerimi bu sene 2.dönemde alttan alacağım.
3 sınıfa geçtiğimde ise diyelim 2.sınıfın 2döneminden 3dersten kaldım bu da 1.8 in altındayım demek. Ben 3üncü sınıfta 1.dönemimi okuyorum fakat 2.dönemde bana 2.sınıfın 2.dönemimi okuturlar bu da okulun 1.dönem uzaması demektir.
Bizde çan eğirisi 0 ve 100 ler sayılmayarak toplanıp belirlenen sayıdır. Bu dönem 7 dersimiz var mesela 1 tane ders varki sınıfın ortalaması 20. Bizim hoca 0 vermedigi icin boş kağıda 10 verir bu da ortalamayı düşürür. Eğer 0 verse zaten sınıfı geçen 20kişi var onların ortalaması hesaplanır 40-50 ortalama olur
Ayrıca ben mesela geçen sene 1.dönem bir dersten DC almıştım. Ben dersi geçtim fakat DC = 1.5 demek. Yani zar zor geçtin demek ve bu yüzden sizin bölümdeki asistan 2 sınıfta size bu dersi tekrar görmen için ekler ve alttan yükseltmeye alırsınız. 0 dahi alsanız sınavlarda eski notunuz geçerli ama biraz çalışırsanız notunuzu yükseltebilir diploma notunuzu yükseltebilirsiniz.
Çok kız var diye çok çalışkan olduklarını sanma. Önlerde oturan ve düzgün not tutan 1-2 kızdan not almaya çalış. O notlara çalıştıktan sonra diğerlerinden bir farkın olmaz ayrıca o 80 kızdan 40tanesi devamlı yanında olur