İçimden geçenleri olduğu gibi yazayım. MoNaRcH'ın yaptığı hesap güzel. Mantıklı geldi.

Fakat; bir tarafta akşama kadar kıçlarını yayıp, doğru düzgün hiç birşey yapamayıp bi dünya maaş alan insanlar var.

Öğrenci pek çoğunuz olmuşsunuzdur. Bende üniversitede okudum. Ama cebinde parası olupta üniversite yemekhanesinde yemek yiyen kimseyi görmedim.

Daha askere gitmedim. Bu sıralar gitmeyi düşünüyorum. Ağaların beylerin çocukları zaten gitmiyor. Pek çok arkadaşım anlatıyor. Genel olarak maddi durumu kötü, herhangi bir işte çalışmayan, yada iş olmadığı için boş gezmek yerine askere gidenler oldukça fazla.

Ne bileyim. Meclistekilerin, atelyede makine başında günde 15 saat pedal sallayan, maden ocaklarında güneşi görmeden göçük tehlikesi ile evine ekmek götürmeye çalışandan, sokakta kar yağmur çamur demeden ekmek parası kazanmaya çalışan insandan çok para almalarına gerçekten kızıyorum. Mecliste yemek yiyip alayı zehirlense zerre kadar umrumda olmaz açıkcası. Zaten bir işe yaradıklarınıda düşünmüyorum.