öncelikle tabiki ben Microsoft paltformunda iş yapan, online olmasa da desktop tüm hizmetlerini kullanan biriyim ve Microsoft'un PC lerin dünyaya yayılması sırasında oynadığı rolü takdir ediyorum; fakat
senin atladığın bazı noktalar oluğunu düşünüyorum. Öncelikle Microsoft nasıl büyüdü gelişti biliyor musun?
IBM için yaptığı işletim sisteminin bir benzerini PC ler için yaparak büyüdü. Tabii 3.1 versiyonu için Macintosh'un işletim sistemini kopyaldığını hiç saymıyorum bile.
Rakip olabilecek tüm firmaları zorlayarak satın aldı...
Hatta kendisinin hayatını anltan kitaba verdiği demeçte bunlar için rekabet diyor. Ama böyle rekabet olmaz bu zamanda Türk telekomu eleşiriyoruz, tekelcilik yapıyor, fahiş fiyatları sunuyor, diğer firmalara birşey bırakmıyor diye. Daha fazlasını Microsoft potasiyel rakiplerine yapmış zamanında.
Herşeyin eşit olduğu bir platform karşısına çıkıncada bocaladı hatta yıl 2009 olmuş internet 12 yaşında ama hala birşeyler için çabalıyor.
Eğer sadece oraya koyduğu yazılımla bu kadar büyüdüğüne inanıyorsan, internet içinde yazılımını koysun ortaya yine en büyük olur...

Ayrıca Microoft'tan kimsenin nefret etme lüksü yok.. Özellikle Türkiye'de hiç kimsenin yok
Son olarak yukarıda bahsettiğin birçok konuya katılıyorum.. Elbetteki linux işletim sistemim yok, MCPD eğitimleri veriyorum (Microsoft sertifikası) ve açık kaynağın Microsoft karşısında bir denge oluşturduğuna inanıyorum