Arkadaşlar bazı kişiler yetkili siteden okudukları halde olaya fake demişler. İlginç önüne gelen ciddi konularda fikrini beyan ediyor ya hakikaten şaşılacak durum. Bari insanları yanlışa sevk etmeyin.

Ben savcılıkta çalışıyorum. Daha önce forumda pek çok konuda bundan bahsettim. Bu SMS olayını da bi başlık içinde detaylıca anlattım ama hangi konu hatırlamıyorum şimdi.

Evet arkadalşar e-adalet sistemi devreye girmiş ve test aşamaları geçilmiştir. Şu an adalet sisteminde de e-devlet projesinde olduğu gibi çok güzel gelişmeler olmaktadır.

Bu SMS olayı doğrudur ve kişilere daha çabuk ulaşanbilmek adına önce SMS ile bildirim gönderiliyor artık. Ki bu zamanda herkesin cep teli olduğu düşünülecek olursa bu tavır doğrudur.

Kaldı ki sadece telefonla bildrim olmuyor tabi. Posta veya direk telefonla arayarak da bildrim de bulunuyoruz. Eğer size posta ya da emniyet yoluyla bir çağrı gelmediyse aklıma gelen ilk şey sizi birinin şikayet ettiği ve şikayet eden kişinin sizin sadece telefon numaranızı biliyor olması ve adresinizi bilmemesi olabilir. Ya da telefon hırsızlıkları için önceikle mesajla bildirim gönderiliyor.

Aslında bu olayın daha pek çok açılımı var. Bir ara e-adalet ve bilişim suçlarının geldiği son nokta ve yasal düzenlemeleri size detaylıca anlatırım.

Elimdeki işler bitince ilk işim sizi bu konularda bilgilendirmek olacak. Yoksa forumda herkes uydurma hikayeler anlatmaya devam edecek.

Bir kaç konuda insanları adli konularda yanlış yönlendiren pek çok kişi gördüm. Buna moderatör ve tecrübeli üyeler de dahildi. Üzüldüm açıkçası...

Neyse olayı fazla uzatmayayım. Müsait bir zamanımda detaylıca sizleri bilgilendiririm.

Saygılarımla