Windows İşletim sistemlerine giren yeni bir solucan (worm) bulundu. Windows işletim sistemlerinde farkedilmeyen bir açıktan içeri giren solucan dünya için idi bir botnet tehlikesi oluşturmak üzere.

Kasım sonlarında Microsoft bu solucan açığı için acil bir güncelleştirme çıkardı fakat başka bir türü daha bulundu.

Microsoft birbirlerinin aynısı olan Downad.a ve Conficker.a solucanlarına karşı güncelleme çıkardıktan sonra Symantec ise Downadup adlı yeni bir solucan türünü ortaya çıkardı.

Microsoft 23 Kasım’da çıkardığı güncellemeler ile çok fazla yayılmadan solucanı engellemeyi başardı fakat Symantec’in bulduğu solucan küresel bir tehdit yolunda ilerliyor.

Solucanın oluşturduğu botnet ağına şu anda Çin, Amerika, Hindistan, Orta Asya ve Avrupa gibi bögleler bulunuyor ve hızlıca yaylıyormuş.

Bu solucanın yayılmasını engellemek için tüm bilgisayar kullanıcılarının bilgisayarlarını solucanlardan temizlemeleri isteniyor.

Microsoft’un güncelleştirme paketini henüz almamış olan kullanıcılar MS08-067 nolu güncelleştirmeye tıklayarak ulaşabilirler.

Windows Solucanı Küresel Tehdit Yolunda