Forumda araştırma yaparmısınız isimtescilin sorunu olan kaç konu var. demişsin
araştırma sıkıntısı çektiğin belli. forumdada google dede isimtescil yazarsan görürsün.
Neyse şikayetimi yazayım korkuyomuşum ya bakalım kim korkuyor.
Kısa bir süre öncesine kadar isimtescil ile çalışıyordum.Domain ile iligili çok fazla işlem yapmadığım için sorunum yoktu.Daha sonra fazla domain kaydetmeye başladım.Daha sonra Resellerclub bayiliği aldım.
aynı alt yapi olduğu için (Directi) domainleri ücret ödemeden taşımak (Mode services) istedim.Taşıma işlemi yapacağım diye mail attım taşıma işlemi yapmıyoruz dediler.Sonra cevap gönderdim komik olmayın domainlerimi taşımak istiyorum bu işi yapıcam ben bişeyki kafama koyarsam yaparım zorlamayın dedim.tekrar cevap geldi.taşıma işlemi yapamıyoruz.Kudurdum açıkcası, niye yapmıyorlar domaine nasıl el koyarsın? icann sözleşmesinde domaine hiçbir şekilde yazman tarafından el konulamaz tüm hakları ödemeyi yapan kişiye aittir der.El koymadan kastım taşımaya izin vermiyorsunuzki yada zorluk çıkartıyosunuzki belki bıkarız da bırakırız.Tam tersini yaptım.Neyse isimtescil den çok fazla domain taşıma olayı oldu ve benden önce çok taşıyan oldu beni yemesinler salak değiliz.Zaten bu zamana kadar nasıl büyüdüğünüzü biliyorum çokta iyi anladım.
telefon ettim telefonda bi kadın çıktı drumu izah ettim bbaşka kadına aktardı ona izah ettim oda bi adama aktardı (bu kadar bilgi acizliği var) adam ilk başka direk taşıma yapmıyoruz dedi.Dedim nasıl yapmazsınız ben size ödeme yapmak istemiyorum sizinle çalışmak istemiyorum sadece bu yüzden tüm domainlerimi alacağım sizden isterseniz kitleyin domainlerine yaparsanız yapın dedim.Domain kaydetme hakkım olduğu gibi taşıma hakkımda var doğrumu dedim.Adamın tek söylediği laf haklısınız.peki neden yapmıyorsunuz. bizde prosedür böyle dediler.Demekki bunların prosedürü milleti sömürmek bunu anlamış olduk.
Neyse resellercluba durumu izah ettik.Adamlar illalah etmişler.gel sana ticket leri göstereyim.Adamlar diyorki bunlardan çok çekiyoruz sürekli aynı şikayet ile domainleri zorla alıyoruz.Saolsunlar elalemin insanları bizim Türkler den 100 kat iyi adamlar taa nerden telefon edip yardımcı oluyorlar adım adım yardımcı oldular.Domainleri taşıyana kadar deim yerindeyse 100 defa telefon ettiler.
Sonra geçiş işlemi bitti.İçimi isimtescile dökecektim Allahından bulsunlar dedim bişey demedim.Şimdi kısmet sanaymış.Belkide telefonda senle konuşmuşumdur.Orasını bilemiyorum.Ama bu mantıkla isimtescil çok açık ve net şekilde söylüyorum biter batar.
Burda zaman harcayana kadar zahmet edip tickedlere bakın, telefona çıkan beyfendileri ve hanfendileri bilinçlendirin.Telefon eden bir insanı 20 tane yere aktararak telefonda perişan etmeyin