Benimle birlikte 5 kişi daha film kötü demiş ,
Seninle burda tartışacak değilim , hangi mesajıma yazdın bunu anlamadım .
Baş baş .
Nesi güzel değil?
Dindar görüşte bir kişisin, Osmanlı kelimesini görünce Osmanlı'nın kazandığı zaferler veya tarihle ilgili bir film sanıp gittiğin filmde savunduğun görüşteki insanların kukla rolünden ileriye gidemediklerini gördüğün içinmi zoruna gitti?
Anlat nedenlerini bizde bilelim. Konuştukça kontörün gitmiyor. Yaz uzun bir mesaj, okurum ben. Merak etme.
He, KoS'un da dediği gibi Ata Demirer'i görünce komedi filmi sandım. Bu nedenle gittim. Umduğumu bulamadım diyebilirsin. Komedi filmi değilmiş. Komedi bekleyenler gitmesin diyebilirsin. Onu bende yazdım yukarıda. Ama filmi genel olarak kendi kategorisinde düşünürsen başarılı bir çalışma. Anlatılmak istenen ve her yaştan insanın kolayca anlayabileceği güzel bir çalışma olmuş. Bizim gittiğimiz salonda da bitince alkış sesleri geldi.
Mustafa Kemal Atatürk gibi bir babayiğit şimdide olacaktıda, Kürdistan'ın varlığını kabul edip her türlü yardıma hazır olup bulunan rejimi yıkıp yerine kürt devleti kurmayı planlayan yankilere kendi üstlerini vermek yerine geldikleri gibi giderler diyecekti. Ama nerde ?
Devir öyle bir devirki; bırakın yankilere geldiği gibi giderler demeyi.. 20'li yaşlarda kurdukları öğrenci birlikleriyle 1977 yılında bilekleriyle, yürekleriyle Dolmabahçe'de Amerikan ordusunu denize döken ve bunun karşılığı olarak idam cezasına çarptırılan canlarımızın ölüm yıl dönümü 6 Mayıs'ta Dolmabahçe'de saygı duruşunda bulunanları yasadışı örgüt mensubu olmakla ve göz altına alıp yargılamakla tehdit ediyorlar yönetiyorum diye devletin başında duranlar. Ama önceki mesajımda dediğim gibi. Nazım Usta gibi bir yazarın, bir aydının, bir kalemin dahi vatan haini ilan edildiği bir ülkede; önemli olan vatan haini ilan edilmek değil, kimin vatan haini ilan ettiğidir; yada başka bir değimle kimin vatan haini olduğudur. Saygılar..