Mevcut Formula 1 sitem için tahmin scripti yazabilecek arkadaşlardan teklifler bekliyorum.
sistemin mevcut haber script'imin (vivvo) üyeliğinin üzerinde kurulmasını ve mevcut site temasını kullanmasını istiyorum.
tam olarak nasıl açıklayacağım bilmiyorum ancak kısaca anlatmaya çalışacağım. bunu daha önce sitenin forumunda eğlence amaçlı yapıyorduk ve şu şekildeydi:
1-Pole Position Derecesi Yarışması
-Bu oyunda amaç;sıralama turlarında elde edilen pole pozisyonunun hangi derece ile alınacağını tahmin etmek ve bu dereceye en fazla yaklaşan tahmini yapmak.
-Oyun puanlaması; Gerçek dereceye en yakın tahminde bulunan kişiler sırasıyla 25-20-15-12-10-9-8-7-6-5-4-3-2-1 puan alacaklar.
Pole position derecesini tam olarak tahmin eden kişi ise 50 puan alacak.
2-Gridde İlk Çizgi
-Bu oyunda amaç;sıralama turlarında belirlenen ve yarışa ilk çizgide 1. ve 2. olarak başlayacak pilotları tahmin etmek.
-Oyun puanlaması;ilk pilot doğru tahmin edildiğinde 5, ikinci pilotu doğru tahmin edildiğinde 3 puan alınacak.
Oyundan puan alınabilinmesi için pilotların adlarını doğru sıralamada tahmin edilmiş olması gerekiyor.
3-Yarış Tahminleri
-Bu oyunda amaç; yarışın hangi sıralamayla sonlanacağını tahmin etmek.Ayrıca en hızlı tur zamanına sahip olan pilotu ve ilk pit-stop gerçekleştiren pilotu da tahmin ediyoruz.
-Oyun puanlaması;
.Podyuma çıkan pilotları sıralamalarıyla beraber doğru tahmin ettiğinizde herbiri için sırasıyla 10-8 ve 6 puan alırsınız.
.3-8 arası dereceye sahip olan pilotları tahmin ettiğinizde doğru bildiğiniz pilot başına 3 puan alırken eğer sıralamalarıyla beraber doğru tahmin ederseniz her biri için +1 extra puan alarak 4 puan almış olursunuz.
.En hızlı tur zamanını yapan pilotu doğru tahmin ettiğinizde ve ilk pit stop yapan pilotu bildiğinizde her biri için 5 puan alırsınız.
Örnek Puanlama:
Sizin tahmininiz:.......................................Yarış sonucu:.............Alacağınız puanlar:
1-Kimi.........................................................1-Alonso.............................0
2-Alonso......................................................2-Raikkonen.......................0
3-Massa......................................................3-Massa..............................6
4-Fisichella..................................................4-Fisichella........................3+1
5-Kovalainen...............................................5-Kovalainen.....................3+1
6-Button......................................................6-Hamilton........................3
7-Hamilton...................................................7-Button...........................3
8-Kubica......................................................8-Heidfeld.........................0
En hızlı tur zamanı:Massa..............................En hızlı tur zamanı:Massa.....5
İlk pit stop:Davidson.....................................İlk Pit stop:Kimi..................0
.......................................................................................................Toplam:25 puan
Pole pozisyon derecesi :
Griddeki ilk 2 pilot
1)
2)
Yarış sonucu
1)
2)
3)
4)
5)
6)
7)
8)
En Hızlı Tur (pilot) :
İlk Pit (pilot) :
forumumuzda üyeler arasında bu oyunu oynuyorduk. başka sitelerde de buna benzer sistemler mevcut.
Mesela bir yarış öncesi üyeler girip tahminlerini yapacaklar. biz ise yarıştan sonra sonucları girdigimizde sistem otomatik olarak hesaplama yapacak ve bu tüm sezon (yaklaşık 18 yarış) devam edecek. ve tüm yarışların sonucuna göre sıralamada ortaya çıkacak.
Umarım olayı kısaca anlatabildim. Bu şekilde birşey yazabilecek olan arkadaşlardan mesaj bekliyorum.
Tam olarak bu şekilde ya da daha iyi fikirleri olanlardan cevap ve fiyat teklifi alabiliriz.
Teşekkürler...