böyle bir başlığı açtığım için pişmanım diyeceğim ama yalan olacak.çünkü bölümün adı: "webmaster genel sorunlar". ve bölümde sorunlar, istekler, düşünceler paylaşılıyor.benim açtığım başlık da, forumlarda gördüğüm ve hoşuma gitmeyen, anlamlandıramadığım bir uygulama ile ilgili.bunu dile getirmemin, forum sahiplerinin veya sahibi olacakların dikkatini bu konuya da çekmek istememin sakıncasını anlayamadım.repi sitelerinde uygun görenler yine uygulamalarına devam edecektir.ama ziyaretçilerin isteklerini göz önüne alanlar ise benim bu mesajımı da bir ziyaretçi önerisi olarak ele alacaklardır(yine ister uygularlar ister uygulamazlar).

pişman olduğum konular yine de oldu.belirtmeden geçmek istemiyorum.birincisi: WEB kullanıcı isimli arkadaşımızın mesajıyla ilgili.forumda yazdığım bir mesajı(çok iyi site yapacak birisi vereceği hediyeyi de düşünebilir) forumu bozmaya çalışıyorum düşüncesi olarak öne sürmüş.buna kısaca yanıt: süper site yaptım diye mesaja başlayan birisi, önce sitesinin adresini verir sonra ne soracaksa sorar.geleceğe soru sorulmaz.ben de buraya bin tane başlık açsam ve "arkadaşlar bir site yapıcam google gibi acaba renkleri kırmızı mı olsun mavi mi" diye sorarsam hoş durmaz diye düşünmekteyim.forumda yazdığım 50 mesajdan birini örnek gösterip neden buradan banlanmıyor diye sormuş.bence olumlu düşüncelerden çok olumsuz düşüncelerin belirtilmesi önemlidir.çünkü sana yeni bir yol gösterir.bir haftada 50 mesaj yazmışım ve sen bir mesajım sebebiyle atılmamı mantıklı buluyorsan bir şey söyleyemiyorum ama diğer mesajlarıma da bakmanı dilerim.mesela en son yazdığım ve "google optimizasyon özetidir" başlığını taşıyan, forumdaki google optimazasyonu bölümünün tüm mesajlarını içeren mesajım için toplam 16 saatimi harcadım(mesajları okumak,derlemek ve yazmak).

sweetdreams arkadaşımızın mesajına üzüldüm.belki beni tanımadığı için öyle yazmıştır.benim 3 tane sitem var.birisi türkçe ama tek bir okulun öğrencilerine hitap ediyor.yabancı kullanıcıların kayıt başvurularını, özür maili yollarak geri çeviriyorum.diğer iki sitem ingilizcedir ve elimden geldiğince türk ip sokmuyorum siteye.çünkü adsense ile ilgili siteler.elimden gelse türk ipler giremesin diye topluca engelleyeceğim ama nasıl yapabileceğimi bilmiyorum.bu durumda, kimseyi benim yanıma(ki böyle bir yanım da yok) çekmek gibi bir amacım yok.eğer siteme bu forumdan ziyaretçi girmesini istesem, çoğu kullanıcı gibi ben de imzama site linki koyardım.sorunlarım olursa yardım istemekten çekinmem.çünkü buranın amacı zaten bu.ama şanssız birisiyim sanırım, çünkü sorduğum soruların cevabını veren de çıkmıyor.örneğin yahoo domainin subdomaine cname ayarları nasıl yapılır diye sormuştum ama bakıyorum, konu bile silinmiş.yarın sorunum olursa yine sorarım.örneğin bu konu başlığında sormuştum(ikinci mesaj): "neden rep destekleniyor?" diye.bu benim anlamlandıramadığım bir uygulamaya anlam verebilmek için sorduğum basit bir soru.ama görüyorum ki soruya yanıt vermek yerine, forum haini ilan ediliyorum.bunun yerine, rep engellenemez diyen arkadaşlarımızdan birisi, neden repi desteklediğini, arama motorlarında mı daha çok çıkmayı sağlıyor, ziyaretçileri mi aktif kılıyor, neyse işte sebebini belirtse, belki ben de mantıklı bulup repe destek veririm.ama yanıt yok, aşağılama çok.ama mesela "çok saol, - rep" gibi mesaj atan arkadaşların mesajları hoş.konuyla uyumlu, kaliteli espri çünkü.

ayrıca sweetdreams arkadaşımız, ilk mesajıma olumsuz yanıtlar gelince, ikinci mesajımda lafı çevirdiğimi söylemiş.iddaa ettiği olgu: dönekliktir. neden zahmet edip de böyle bir şey yapayım?yapmam için birilerine sevimli gözükmeye çalışıyor olmam gerekir.ben dünyada babama bile sevimli gözükmeye çalışmamışken neden burada böyle bir şey yapayım?üzüldüm.

kimsenin canını sıkmak, kimsenin emeğine saygısızlık yapmak veya yine üzülerek söylüyorum, bu foruma zarar vermek gibi bir derim yok.sadece genel bir sorun gördüm ve dile getirdim.

ayrıca, şu forumdan banlanma olayını abartıyorsunuz.banlandım diyelim ne değişir?yine üye olurum ve hiç mesaj yazmam.bunu engelleyen bir modülümü var vbulletinin?yok.

bakınız yine bir sayfa cevap yazmışım.neden acaba?bölücülük mü, foruma ve sizlere değer verip, soruları ve eleştirilerinizi yanıtlamak mı?

bu başlık amacını aşmaya başladı.kilitlenirse veya forum kuralları gerektiriyorsa silinsin lütfen.veya soruya cevap veren mesajlar gönderilsin.

soruyu tekrarlamak istiyorum: repe neden destek veriyorsunuz forumunuzda?faydası nedir?