Globalleşme kavramını iredeleyelim önce. Globalleşme insanlık adına, insanların faydasına bir kavram olarak ortaya atılmıştır. Bazı firmaların, (WalMart) ülkelerin (ABD) yaptığı globalleşme değil sömürüdür. Yüzyıllardır devam eden kapitalizmi bu sefer karşımızda iyi, güzel, ucuz hizmet olarak görüyoruz. Gene aynı kapitalizm globalleşme adı altında insanlara sunularak, emparyalizmi temsil etmekte.
Bizim yaptığımız harcamalar, -siz globalleşme deyin, ben emperyalizm veya amerikan globalleşmesi diyeceğim- emperyalizme hizmet etmekte, ülkelerin sömürülmesinde kullanılmakta ve dünyayı gitgide yaşanmaz bir hale getirmekte. Ben ulusal düşünen bir paranoyak da olabilirim ama gurur duyuyorum bununla.
Unutmayın ki herşeyden önce hepimiz bu dünya üzerinde yaşayan bir bireyiz..
Sevgili arkadaşım;
Dünyada "emperyalist" olmayan hiç bir ideoloji yoktur. Öncelikle bunu bir kenara koyalım. Komunizm de, sosyalizm de kendini bütün dünyaya kabul ettirme savaşı verir. Aynı şey teokratik rejimler ve milliyetçi rejimler için de geçerlidir. 1945'lerde hitlerin yaptığı milliyetçi emperyalizm, 1600'lerde osmanlının yaptığı da teokratik emperyalizm örneğidir. Siz kafanızı "emperyalizm, sömürü" kelimelerine takmış durumdasınız. Bütün dünyada herşeyi paylaşmak imkansız olduğuna göre (ki eğer bunu düşünüyorsanız komunistsinizdir, bu da mümkün) varolanları en hızlı ele geçirme savaşıdır hayat. Hiç bir ülke kendi imkanlarıyla ayakta durmuyor. Dünyanın sosyolojik evrimine ya taraftarsınızdır, ondan pay alırsınız; ya da karşısınızdır, başkaları bir şeyleri ele geçirirken siz avucunuzu yalarsınız.
Daha çok şey yazarım aslında ama anlayabileceğinizi sanmıyorum.