Turkchat adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Bazı arkadaşların düşünceleri gerçekten komik.Ne demek banane? Yarın senide satarlar,ailenide,gururunu ve onurunuda.İlerleri hiç iyi değil gerçekten satılacak bu memleket.Herkesin gözü var üzerimizde zaten...
Bak arkadaşım;
"Fikir, ideoloji" kelimeleri sana ne anlam ifade ediyor bilmiyorum lakin ben yine de anlayabileceğin basitlikte izah etmeye çalışayım.

Dünyada bugün genel itibariyle iki akım var.
1) Globalleşme taraftarları
2) Globalleşmeye direnen hem eski tüfek komunistler hem de milliyetçiler. (Eskiden birbirlerini keserlerdi, şimdi aynı çatı altında birleşmeleri ironik)

Sen globalleşmeye karşı olabilirsin, bu sence doğru bir ideolojidir. Sonuna kadar savunursun, eyvallah tamam
Ama ben de pekala globalleşme taraftarı olabilirim, ülkemin bütün dünyayla daha entegre, daha uygar olamasını savunuyor olabilirim. Bunu da öyle "satılmış" olduğu için değil, herkesin karnına daha çok ekmek gitsin diye isterim. Çünkü paranın ne rengi, ne dini ne de milliyeti vardır bana göre.

Şimdiii; buraya akdar eğer beni anladıysan;
Gayet normal bir şekilde fikrimi yazdığım bir posttan sonra sen çıkıp "ananı da satarlar, grurunu da satarlar" dersen işte orada duracaksın!

Size anlatamadığım şey de bu. Herşeyi kutsallaştırıyorsunuz, herşey bir anda namusunuz, grurunuz oluyor. Bırakın artık bu 1950'lerin anlayışını. Büyüyün biraz, saygılı tartışmayı, fikir beyan etmeyi öğrenin.