ben şahsen hiçbir zaman pagerankım yükselsin daha fazla olsun diye umutlanmadım, pageranka hiç mi hiç önem vermiyorum. Ama bazı tezleride çürütmek istiyorum şimdi kimisi demiş ki yüksek pageranklı sitelerden link aldım 0 dan 4 oldu bunun başka bir açıklaması yok demiş var olmaz mı belkide bu forumda benim kadar backlink sahibi pagerank değeri yüksek sitelerden linki olan kişi yoktur varsada nadirdir pagerank 6 idim ve 5'e düştüm, kimiside demiş ki eş değer içerikten link almak lazım ben şahsen bu güncellemede bununda hiçbir etkisine rastlamadım. radmin sürekli sohbet.net'ten bahsetmiş, pagerank 6'dı düşmüş demiş orada düzeltme yapayım 6 değildi 5'di, ben şahsen googlenin kendisine domain register tarihinin eskiliği ve alan adınının jenerikliğinden ötürü insiyatif uyguladığına inanıyorum içerik desen yıllardır aynı en ufak bir değişme bile yok(yani özgünlük söz konusu değil) rakipleri ile arasındada bu jeneriklik ve eskilik haricinde hiçbir fark yok bukadar uzun süre bu kelimede o şekilde kalmasıda çok uzun süre insiyatif tanındığıdır ve ben bunun daha uzun süre devam edeceğini düşünmüyorum. Ayrıca henüz pagerank güncellemesi bitmedi, şuan şaşırdığınız bir çok durum tersine dönüşebilir benim pagerank 6 olduğum güncellemede bir çok site 0 a düşürülmüştü 1 hafta sonra kimi 5 oldu ufak bir kısmıda 6. O yüzden biraz daha beklemek gerek.