Kan Uykusu'nu izledim, Kan Uykusu Kınalı Türkü'yü izledim, Unutulanların Dışında Yeni Birşey Yok kitabını okudum. Evet Osman Pamukoğlu harika, çok başarılı ve işini çok iyi bilen bir komutan. 10 üzerinden 10 verilecek derecede bir komutan. Emekleri asla yadsınamaz, asla göz ardı edilemez. Ancak, unutmamak lazım ki bu mesele
sadece askeri bir mesele değildir. İşin siyasi ve diplomatik yönü de vardır ve Türkiye'nin güçlenmemesi için 25 yıldır önünde olan bu mesele, siyasi ve diplomatik yönden de çözüme kavuşmalıdır. En azından bu alanlarda haklı olduğumuzu tüm dünyaya göstermeliyiz ki yapacağımız askeri operasyonun haklılığı tüm dünya tarafından kabul edilsin. "Dünyadan bize ne, onlar kabul etmese nolur, çok da tın" demeyin, 30 küsur sene önce yapılmış bir Kıbrıs harekatını -ki sonuna kadar haklıyız- gözünüzün önüne getirin, KKTC halen resmi bir devlet olarak kabul edilmiyor, halen daha izolasyon uygulanıyor. Ve yine Ermeni meselesini gözönüne getirin, haklı olmamıza rağmen o mesele halen daha nasıl önümüze getiriliyor, ne suçlamalar yöneltiliyor.
İşte bu terör meselesinde de benzer şeyleri yaşamamak için önceden bu mutabakata ulaşmak şart. Osman Paşa, bir komutan olduğu için işin sadece askeri yönünü görüyor, biliyor, o yönden konuşuyor. Söyledikleri doğru, yüreğe hitap ediyor. Ancak bu, işin diğer yönleri olduğu gerçeğini değiştirmiyor...