ABD, para yardımını kesecek, Irak'ta kaybettiği(?) silahları bulacak, örgüte destek çıkmayı kesecek, gerek Irak'taki Amerikan askerleri, gerekse bölgesel Kürt yönetimi PKK'yı Irak'ta yok etmek (ya da en azından Irak'tan göndermek için) elinden geleni yapacak, örgütün ele başlarını Türkiye'ye teslim edecek, işte o zaman sıra Türkiye'ye gelecek.
Önceki mesajlarda bir arkadaş söyledi, ben de kendi mesajıma ekleme yaparak onun mesajındaki o kısmı desteklediğimi belirttim. Ama anlaşılmamış, tekrar yazıyorum: Türkiye ne kadar sınır ötesi operasyon yaparsa yapsın, teröre verilen destek kesilmediği sürece, bugün dağdaki x teröristine verilen silah, sınır ötesi operasyonda x öldürülünce, yerine gelen y'ye verilir. Önemli olan, ona silah ve örgütün yaşaması için gerekli olan imkanların verilmemesidir!
Arkadaşım ilk söylediğinin ihtimal oranı sence nedir? Amerika'nın pkk'yı desteklediği ve onu silahlandırdığı çok açık. Niye bunu birden bire kessin? Sence başbakanının söylediği gibi siyasal boyutunda şuana kadar başarı sağlanabilmiş midir? Peki bu siyasi başarı, bu bağımlı ekonomimiz ile olur mu?
İkinci söylediğine katılıyorum.Ancak söylediğin Tam Bağımsız güçlü ülkeler için geçerli.Maneviyaten çok güçlüyüz.Ancak işin siyasi ve ekonomik boyutunun böyle olduğunu düşünmüyorum.
Şehitlerimize Allah'tan rahmet ve bizlere başsağlığı diliyorum.