tristram adlı üyeden alıntı:
Benim anlatmaya çalıştığım şeyin telefon sektörüyle de Siemens'le de hiç ilgisi yoktu. Bu arada ilk cep telefonum Siemens (c68?)di, bir daha da Siemens cep telefonu almam hiç memnun değildim, hemen bozuldu. Siemens telefon sektöründen tamamen çekilmiş olsun; argümanınız nedir anlayamadım? Siemens'in farklı alanlarda faaliyet gösteren başarılı bir şirket olduğuna katılmıyor musunuz? Neyse benden bu kadar.
Peki sana şunu söyliyeyim. Siemens telefon için yatırım yaptı, fabrika kurdu işçi çalıştırdı şu bu . altından kalkamadı ve zarar etti değil mi ? peki yine bu şekilde telefon gibi başka alanlarda yine hizmet vermeye çalışıp yine hepsinden zarar ederse bu siemens in sermayesini etkilemeyecek mi ? borsa daki düşününden firmadaki başarısızlıklardan siemens in adı kötülenmeyecek mi ? bu da siemens i daha kötü durumlara getirmeyecek mi ? ve tabi bunlarla ilgilenirken siemens asıl işinde az da olsa geri kalmayacak mı ?
google da aynı şekilde. arama motoru olarak süperdi. mail olarak süper. ama yeni bir şey yaptığı zaman başarılı olacağının garantisini kimse veremez. bi yerde adı kötülenince karizmasını kaybedecek biraz. bu aşamadayken herkes onların üzerine gelecek. ve bi kaos ortamı olacak onlar için. ve tabi ki google yok yeni yaptığı şeylerle yok bilmemnelerle uğraşırken arama motorundan geri kalacak ki zaten geri kalmaya başladı benim görüşümce. kaç kişi acaba google arama motorunun çok çok başarılı olduğunu söyleye bilir ? arama yaptığınız da çok iyi sonuçlar mı alıyorsunuz ? elbette hayır. sürekli spam sayfalar alakasız siteler. algoritması yavaş yavaş çözülüyor. işleyişi anlaşılıyor ve artık eski gücünü yavaş yavaş kaybediyor. diğer yaptığı yeniliklele belki bunu unutturmaya çalışıyor. ama yaptığı en ufak bir fiyasko da herkes üstüne gelecektir. ve her taraftan bir açık verecektir. Bütün firmalar çünkü o anı bekliyor. Herkes hazır atak yapmayı bekliyor.
Benim görüşümce yakın bir zamanlarda olmasa bile bir süre sonra google ın can çekiştiğini göreceğiz. Nasıl altavista nın gördük google ın da göreceğiz...