Şimdi bu konuda açıklama yapmak isterim Çünkü benim asıl alanıma giriyor

Öncelikle C++ ; en alt seviye programala dilidir.Yani makine diline en yakın kodlama yapısıdır. makine diline (Assembly) yakın olmasından ötürü en çabuk çalışan programlar C++ ile üretilir.Yani tepkime süresi çok düşüktür.Buda kullanıcı açısından bir avantajdır. Ancak C++ nesne tabanlı bir dil olmamasından ötürü ev kullanıcıları için pek birşey ifade etmez.Çünkü yazılan programlar DOS ortamında çalışır. Ancak bir programcı olmak istiyorsan şayet C++ ve Pascal gibi alt seviye dilleri ve Algoritma mantığını mutlaka kavramalısın.Çünkü bu dillerde bir işlem yapmak için Algoritmanın müthiş gelişmiş olması gerekiyor.Kullanırsan görürsün ; ekranda sadece mas mavi bir editör var başka bişey yok

Delphi ise Pascal dilinin nesneye yönelimli programlama dilidir. Programda hazır gelen component adı verilen kütüphaneler var.Bu componentlerden işine yarayanları form üzerine alarak onların özelliklerini görebilir ve bu özellikleri kullanarak profesyonel programlar yazabilirsin.Özellikle database kullanan ve internet üzerinden çalışan programlar yazmak istersen C++ değil Delphi / VB gibi nesne tabanlı programlar kullanmalısın.Ben yaklaşık 5 senedir Delphi kullanıyorum ve vazgeçeceğimi sanmıyorum.

Yukarda arkadaşında dediği gibi Delphi .NET versiyonlarında web uygulaması geliştirebiliyosun ama pek tavsiye etmem PHP varken .NET kurup üstüne Delphi .NET kurup sırf script falan yazacaksan uğraşmaya değmez.Babalar gibi DW CS3 var Ancak desktop programda yazarım dersen (normal program yani) o zaman Delphi 7 yi tavsiye ederim.Delphi öğrenmek için güzel bir sürümdür. Kolay gelsin