Selamun aleyküm arkadaşlar....

Ben 6-8 aydan beri php üzerine kendimi geliştirmek isteyen birisiyim. bir kaç ay önce dedimki kendi kendime böyle görsel ders kod görsel ders kod olmayacak bir script yazayım yada yazmaya çalışayım dedim. Aklıma en çok talep gören emlak sitesi geldi. Başladım kodlamalara fakat PHP'de profesyonel olmadığım için her daim tıkanmaya başladım. Eninde sonunda İbrahim Çiftci arkadaşım bana bir arkadaşımın kodladığı emlak scripti var istersen sana vereyim bir bak kodlamalara nasıl yapıldığına böylece takılma olasılığın azalır diye nasihatta bulundu. Bende scripti aldım fakat 1-2 hafta sonra scriptin MAREZ olduğunu öğrendim piyasada olan scriptti bu durumu ibrahim'e söylediğimde cihan benim en samimi arkadaşlarımdan kodlayanda odur dedi ve o sana vermem konusunda birşey söylemedi dedi

Ganimetemlak sitesini Cihan Öztürk Ustadım kodlamıştır ve bende bizzat onunu ensamimi arkadaşı olan ibrahim Çiftciden almışımdır her türlüde ıspatlayabilirim!!!!

Gelelim konumuza bende buscripte bakarak hangi yoları izlediğini nerde nasıl bir uygulama yaptığını çözmeye başladım ve kendi bilgilerim ile birleştirdim ortaya böyle bir script çıktı.

Geçen günde sağolsun ferdi kardeşim bana böyle bir fikir beyan etti dediki bu scripti satlığa çıkaralım yani artık web tasarımdan para kazanmaya başlarsan azmin ve kararlılığın daha iyi olur dedi bende pekaa dedim ve ferdi kardeşimiz buraya konu açtı fakat bakıyorumda hemen yargısız indazlar yapılyor.

Ben isim vermek istemiyorum ama webmasteradı altında açılan bütün sitelerde bu olaylarla karşılaşıyorum. Biri çıkıyor birşeyler yapmaya çalışıyor fakat bakıyorum adamı yerindibine sokp çıkarıyorlar. Arkadaşlar bence herkez herkeze destek vermelidir.

Yagısız infdaz edenlere soruyorum şimdi?

Ferdi kardeşimizin mesajına baktınız mı hiç? Ben kodladım kendi ürünümdür benimdir diye bir laf geçiyor mu? Sadece elimde şöyle bir script vardır şuda demosudur şuda fiyatıdır demiş bakarsın hoşuna giderse alır hoşuna gitmez ise gitmeyen yerleri eleştirirsin ama tutupta ben seni rezil ederim ben rezilciyim benle kimse yarışamaz gibi laflar bencillikten başka birşey değildir. Sadece bu örnek için dğil webmaster forumlarının hepsinde rastladığım bu tip olaylara karşı sadece şunu diyorum

Türkiye'de yaşayan ve webmaster olma adına çalışan biri olarak bu tip olaylara baktıkca hem gülüyor hemde ağlıyorum....

Neyse sadece birşeylere değinmek istedim umarım anlatabilmişimdir değinmek istediğim konulara...

Arlarsmarladık... Selametle...