Misafir adlı üyeden alıntı:
Yaw hiç avukat tanıdığı olan yok mu? yasadaki hangi kanunu gerekçe gösterip kapatıyorlar. birileri bence bunu araştırsın.
Avukat tutalım, daha hızlı sonuç alırız.
Ekşi sözlükte banlandı ama avukatı araçılığı ile açtığı davayı kazanıp geri açtırdı sitenin banını.

www.muziksitesi.com içinde 2 senedir mp3 yoktu, şarkı sözleri vardı kapattırdı müyap bu hafta.
Geçen haftada www.saripapatya.com arkadaşlık ve sevgi içerikli forumu kapattılar.mp3 bitti sıra radyo yayını yapan sitelere geldi.Onlar bitecek şarkı sözü yayınlayanlar banlancak.Müzigin M harfi artık sadece müyap ve saz arkadaşlarından sorulacak internette.

Birileri resmi kanal ile bunlara dur demezse bu gidişle site kalmayacak.
birkaç gazeteci abimizede bu olayı haber verirsek, medyada yankı bulursa bu iş olur.
yoksa şu an bizim yaptığımız olay,
"Tavşan dağa küsmüş, dağın haberi olmamış" atasözümüzü hatırlattı bana.
ne müyap nede telekom ikisininde birbirinden haberi yok rastgele güm güme site kapatılıyor... Nerden bunu biliyorsunuz diyecekseniz.. Forumtr banlandıktan sonra biraz tepki göstermişti o sırada yazılı ve görsel basını takip ediyorlardı müyap ın en yetkili isimlerinden bir tanesi her kim bilmiyorum Ünlü bir dergiye vemiş olduğu röpotajda bu olayın uzun bir zaman alacağını.. Binlerce mp3 ismi ve içeriği geçen site olduğunu yalnız bunların yüksek bir kesiminin mp3 yayınından ziyade yüksek hit alabilmek için içeriklerinde mp3 yazılarına ve linklerine yer vermektedir. ve kanunen bunlara hiç birşey yapamayız diye bir yazısı vardı... şuan forumtr açılmıyor açılsa araştırıp buraya koymak isterim. Ailevi problemlerim var ve mahkeme işlerine girip onları iyice üzmek istemiyorum. Aksi bir durumda her türlü hakkımı ararım. Şayet bi avukat tutulacaksa payıma düşen miktar ne ise ben vermeye hazırım. En azından bu işin hukuki yönünü araştıracak biri çıksada yeter. Siteleri banlayabilmeleri yada herhangi bir yasa uygulayabilmeleri için ilk önce o sitenin yayın yaptığı sunucu yada host üzerinden yayın yapması gerekiyor... Link verilerek yapılan paylaşımların hiç bir hukuki yaptırımı yokturdur... Buldular kazı buldular ses çıkarmayan milleti paso kekliyorlar paso yoluyorlar paso banlıyorlar... müyap tamamiyle bu işin ticari yönüne bakmaktadır. Ne sanatçıyı ne yapımcıyı hiç kimseyi düşünmemektedir. Yasal mp3 ün adresi diye açtığı site üzerinden bir şarkıyı 1 ytl ye satıyor... Yabancı sitelerde bir albüm fiyadı 99 cnet... + insanlar indirdikleri mp3 leri kopyalayamıyor cd ye atamıyor dolayısıyla sadece o an orda dinleyebiliyor.. + düzenlenen müzik ödülleri gecesinde müyap a üye olmayan sanatçıların hiç birine tek bir ödül dahi verilmedi kürsüye dahi davet edilmediler... Bu müyap denen adiler sadece siteleri banlamıyor Kendi bünyesine katılmayan sanatçı ve yapımcıları da dışlıyor... Yazık ya yazıkk...