merhaba dostlar
www.slaytlar.info da mydesign scipriti kullanmaktayım ancak sitede online 3 ü geçmiyor bırakın normal şartlarda bile internall server eror hatası alıyorum bu sitenin herhangi bir sayfasında ya da herhangibir saatte olabiliyor
ve birkaç sitede aynı hostta bu scipriti kullanıyorum ancak scipritte kasma meydana geliyor hostingime belirttiğimde aşağıdaki cevabı yazıyor
herhangibir sayfaya ya da yönetim paneline girerken karşımda hep bu hata
İNTERNAL SERVER EROR hitlerimi etkiliyor...
HOSTİNGİ DEĞİŞTİR MELİ MİYİM ?
hostingin cevabı :
Belirttiğiniz sitede herşey tek bir tablo içinde. Bu nedenle içindeki resimler yüklenene kadar bekliyor. Veritabanlı bir site olmasıyla yavaş açılmasının direkt bir bağlantısı yok. Tasarımda birkaç değişiklik yaparak tablolara bölebilir ve daha hızlı açılma sağlayabilirsiniz.
Bu nedenle size yardımcı olabileceğimiz bir konu sadece yukarıdaki tavsiyeleri iletmektir.
Sitenizin hızlı açılmasını istiyorsanız
1. başka sitelerden veri indirmeyin ya da bunları ana sayfaya koymayın
2. herşeyi tek bir table tagi içine değil sayfayı bölümlere ayırın parça parça açılmasını sağlayın
3. bir sayfa içinde çok sayıda veritabanı bağlantısı yapıp istatistik vs. hesaplatmayın. Eğer hesaplatıyorsanız
veritabanından sınırlı sayıda bilgi çekerek kullanmadığınız kolonları recordset içine çekmeyiniz.
Sunucumuz yurtiçi bir datacenter da barındırılmakta olup internet bağlantısı üzerindeki tüm siteler için
yeterli seviyededir. İşlemci kullanımı sürekli göz altında tutulamkta olup hiçbir zaten sürekli %100 de takılı kalmamakta bu da yeterli işlemci gücü olduğunu belirtmektedir. Kullanım ortalama %40 seviyesindedir.
Bulunduğunuz sunucu IBM eServer x226 olup çift Xeon 3.0 GHz işlemciye sahiptir.