Merhaba arkadaşlar
Uzun zamandır video scriptleriyle uğraşıyorum ve kendimde kullanıyorum. Aynı zamanda reseller hesabım var ve hosting satışı yapıyorum. Bundan dolayı bu iki durumu birleştirmek istedim.

Youtube, izlesene.com tarzı video paylaşım sitesi açmak isteyenlere hem ffmpeg destekli hosting , hem gerekli script , hemde kurulumu karşılayacağım, yani anahtar teslim video paylaşım sitesi.

Video script olarak ostube ( OS Tube - Home ) ve Clip-Share ( ClipShare PHP Script / Software - Start Your Own Video Sharing Community Website (YouTube Clone) )seçenekleri var.
Ostube ücretsiz ( video izleme ekranında google reklamı karşılığı ) , clip share ise üretici sitesinde 199 dolar.

Bu sistemlerin temel farkları ;
Ostube da birden fazla dil seçeneği mevcut. Aynı anda Türkçe ve İngilizce olanağı var.
Clip-Share da ise bu mevcut değil. Ostube ve clip-share ikiside İngilizce fakat kendim için Türkçeleştirdiğimden dolayı Türkçeleri mevcut. Fakat clip-share i kullanmak için önce üretici siteden lisanslı satın alıp ondan sonra kurulumu ve Türkçeleştirmeyi size sağlayabilirim.

Ostube da aynı zamanda fotoğraf upload seçeneği mevcut. Clip-share de bu yok.

Ostube da video yüklerken sadece lütfen bekleyin tarzı bir yazı çıkar. Clip-share de ise upload bar vardır ve yüzde kaç yüklendi, geçen süre, kalan süre, yüklenme hızı ve yüklenen mb vs gibi bilgiler yazar video yüklenme esnasında. Ve ostube da video embed seçeneği yoktur.

Fakat ostube un beklenen bir sonraki versiyonunda embed video ( yani youtube videoları gibi videolarınızı başka sitelerde oynatmak ) ve upload bar ekleneceği belirtilmiştir, yeni versiyon ne zaman çıkar bilemiyorum.

Clip-share de reklam alanları mevcut ve istediğiniz yere siz kendi reklam kodlarınızı admin panelden ekleyebilirsiniz.

Daha detaylı kendiniz incelemek için ostube : OS Tube 1.0 Demo - Startseite
Clip-Share : ClipShare Demo adreslerinden bakabilirsiniz. Bu sayfalar İngilizce ve resmi demo siteleri. Kendi site adreslerimi veremiyorum çünki demo olarak video eklemek isteyenler, üye olanlar oluyor , ancak ilgilenenlere pm ile adres verebilirim.

Bu sistemlerin çalışması için server da bir çok eklenti ve ayarın yapılmış olması gerekmektedir. Reseller olarak kullandığım serverda bu eklentileri ve ayarları yaptırdık ve kullanıyoruz. Yani bu sistemler her server da çalışmıyor.

Host paket fiyatları aşağıda mevcuttur.

1 GB alan - 100 GB Trafik - 20 YTL
3 GB alan - 300 GB Trafik - 35 YTL
5 GB alan - 500 GB Trafik - 50 YTL
10 GB alan - 1 TB Trafik - 75 YTL

Host paketi alan müşterilere istediği script ( clip-share istenirse lisansını almış olmanız gerekmektedir ) ücretsiz yüklenip, ayarları yapılıp, kullanıma hazır şekilde verilecektir. ***** siteler kabul edilmemektedir.

İlgilenenler ve soru sormak isteyenler pm yolu ile ulaşabilirler.