Speedlayer adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
HDD neden yandı diye sorarsanız açık ve net hdd gönderilen data işlemlerinin işlemcin in yetersizliğinden dolayı HDD önbelleğinde yığılması ve bu hdd nin 5200 RPM yada 7200 ise bu 5200 veya 7200 RPM den daha fazla bir hacime ulaşması ve ısınması.
Her hosting v.b. türde yoğun data trafiğinin olacağı bir hizmet veriyorsanız şu şart Intel Xeon , Intel Board ve SCSI Harddisk ama pahalı evet haklısınız.. Ayrıca C2D VPS satanlarında yaptığı akıl karı bir iş değil onuda belirtiyim.
İşlemcinin yetersizliği bu güne kadar hiçbir bilgisayar sisteminde sabit diskin yanmasına yol açmamıştır. Tam 2 senedir çalışan sempron işlemcili sunucular var sabit diskinin yandığını görmedim, zaten göremezsiniz. 3.günde sabit diski bozulan HP Opteron işlemcili sunucular gördüm.
Disk arızalarının %50'si sunucudaki yetersiz/düzensiz elektrik akımından, %50'si diskin fiziksel olarak hasar görmesinden/üretim sırasında oluşan fiziksel zayıflarından kaynaklanır.
Şuan kullanılan sistemlerde en çok darboğaz yaratan faktör disklerin yavaşlığıdır. Beğenmediğiniz Core 2 Duoların bile saniyede işlem yapabileceği veri miktarı disklerin saniyede okuyabileceği veri miktarından katkat fazladır.
Disklerin ömrünü kısaltan en büyük faktörler ( üretim sırasında olşan fiziksel zayıflıklar dışında );
1) Dengesiz elektrik akımı; İşlemcinizi, disk sayınızı ve diğer bileşenlerin ihtiyacı olan elektriği hesabı kattıktan sonra ihtiyaçları olan elektriğin en az %20 daha fazlasını verebilecek güç kaynağı kullanmanız önerilir.
2) Her elektronik parça gibi disklerin de soğutulması ömülerini ciddi oranda uzatmaktadır.
Sunucu olarak satın aldığınız makinalar ( HP; IBM vs gibi markaların ), yeterli elektrik akımını sağlayacak güç kaynaklarına, yeterli soğutmayı sağlayacak kasa/fan dizaynına sahiptir.
Bilgisayarcıdan gidip 30$'a aldığınız kasaya Core 2 Duo işlemci, 2-3 disk takarsanız doğal olarak ya anakart ya diskler kısa süre sonra arıza çıkartacaktır.