Data Teknoloji adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Bu arada Core2Duo VPS sunucularda en çok tercih edilen işlemcilerin başında gelir,öyle bir mesajı neden yazdığınız anlamadım açıkcası.
Çok yanlış bir bakış açısı bakın arkadaşlar C2D ve CD işlemciler desktop işlemcilerdir yani reklamlarında bilke söylenir resim , müzik , oyun v.b. işlevler konusunda performans gösterebilecek işlemcilerdir katmanı bu tarz işlemlere yönleniktir anakartlarıda zaten desktop anakartlardır. Ama Gerçek bir server denildiği zaman bu serverda ne oyun oynarsınız nede müzik dinlersiniz yani işlemnci katmanı data peering dediğimiz data paylaşımına yönelik bir işlemci olmalıdır Intel Xeon gibi ama gel görki bunu yurdum insanlarına anlasın. C2D Xeon işlemciye göre ucuz INTEL 3.40GHz/2MB 800FSB XEON CPU 1000 $- 1500$ civarında bir fiyatı var C2D 200$ - 400$ arasında ama C2D yoğun data işlemlerinde kullanmak mantık dışı bir olay çünkü işlemci mimarisi buna uygun değil. HDD neden yandı diye sorarsanız açık ve net hdd gönderilen data işlemlerinin işlemcin in yetersizliğinden dolayı HDD önbelleğinde yığılması ve bu hdd nin 5200 RPM yada 7200 ise bu 5200 veya 7200 RPM den daha fazla bir hacime ulaşması ve ısınması.

Her hosting v.b. türde yoğun data trafiğinin olacağı bir hizmet veriyorsanız şu şart Intel Xeon , Intel Board ve SCSI Harddisk ama pahalı evet haklısınız.. Ayrıca C2D VPS satanlarında yaptığı akıl karı bir iş değil onuda belirtiyim.

Peki şimdi bunların üzerine nede C2D satılıyor yurtdışında veya yurtiçinde derseniz çok açık belli Xeon mimarisine göre ucuz takılan board 50 - 60 $ işlemci 250 $ Xeon ise board 400$ - 1000$ işlemci fiyatınıda yukarıda belirttim birac inceleme yaparsak takılan anakartlarda kuzey köprüsü - güney köprüsü - işlemci ve hdd arasındaki veriyolu hızı farkı ap açık ortadır.
Son olarak Core2Duo , CoreDuo DESKTOP işlemcilerdir yani oyun oynamak için bir Xeon ile oyun oynayamassınız oda ayrı bir konu.
Lütfen bilinçsizce iş yapmayalım.