Bu konularda fazla tecrübesi olmayan birinin sorduğu böylesi bir soruya, kendince alakalı bana göre alakasız örnekler vermek yerine yardımcı olmaya çalışan arkadaşlara teşekkür ederim. Ayrıca önerinizi de düşüneceğim teşekkürler.
Hostgator'un web site yayınını durdurmasıyla Turkcell'in hattı kapatması arasında çok fazla benzerlik yoktur. Bu benim görüşümdür. Ahmet mehmetin görüşü farklıdır. Kimseyle de tartışacak değilim. + Hostgator ödemeyi alamadığı saniye siteyi kapatıyor. - Turkcell fatura ödenmemişse muhtemelen bir kaç kez aboneye hatırlatıp uyarı yapar daha sonra fatura yine ödenmezse birkaç gün sonra hattı aramaya kapatır. + Hostgator yayını durdurduktan sonra hiçbirşekilde siteye ulaşılamaz. - Turkcell ilk etapta hattınızı aramaya kapatır ancak sizi arayanlar size ulaşabilir bir süre. Yine telefon hizmetini bir şekilde kullanmış olursunuz. + Hostgator site yayınını durdurduktan sonra ilerleyen zamanla siteniz arama motorlarından silinir yada epey gerilere düşer. Şuan benim sitemde olduğu gibi. Bu 5-10 dolar aylık hosting masrafından çok daha önemlidir ve zarar verir. - Turkcell hattınızı önce aramaya bir süre sonra aranmaya kapatır. Çooook süre sonra hattınız tamamen iptal olur. Birkaç ay sonra hattınız tekrar aktif olduğunda herhangi bir zarar görmemiş olursunuz. Hiçbir arama motoru sizi endekslememiştir ki silsin. Hiçbir arkadaşınızın rehberinde de silinmemişsinizdir yine aynı şekilde...
Bu maddeler anlık olarak aklıma gelenler. Muhtemelen daha uzar gider. Gerçi bu kadarı bile kelime ve zaman israfı... İsteyen istediği durumla benzetme yapabilir. Kimseyle tartışacak değilim.
Ha bu arada, Hostgator yetkilisi bana daha ilk mesajında "İsterseniz faturaların birini silelim" gibi birşey önerdi. Ne kadar koparırsak kârdır hesabı. Belki biraz daha üzerlerine gitsem bütün faturaları da silerler kimbilir.
Demem o ki madem bu iki durum birbirine epey benziyor Turkcell ile iletişime geçip bir fatura da siz sildirin 2 yıllık tüm Turkcell faturanızı ödeyeyim...