Hazırlamakta olduğum turizm sitelerinden birindeki düzenlenmiş yazılarımı adamın biri o turizm beldesinde yeni yapılan otelin birine web sitesi yaparken sitemden bire bir kopyalamış bir site kurmuş otele satmış. Sayfalarda alıntı yaptığına dair bir ibare yok ama sayfa içerikleri aynı. Siteyi yapan firma ile görüştüm. Sayfalara siteden alıntı yaptığınıza dair ibare koyarak link vermeleri gerektiğini aksi halde yazıları siteden kaldırmalarını istedim. Yapmazsanız yasal yollara başvuracağımı söyledim gidin istediğiniz yerde hakkınızı arayın dedi. İlk olarak mahkemede muhatabımı olacağını düşündüğüm otel sahibini aradım sorunu izah ettim size bu siteyi yapan kişi sitemden almış uyardım istediğiniz yere şikayet edin dedi mahkemeye vereceğim siz zarar görürsünüz dedim. Onlarda tekrardan siteyi yapan firmayı aradı ama pek bişi fayda etmedi. Siteyi tasarlayan kişi anlayacağınız biraz ters biri.
Yasal olarak haklarımın yanında takip etmem gereken yol nedir? ilk defa böyle bir mevzu ile karşılaşıyorum konu hakkında bilgili olan arkadaşlar fikirlerini paylaşırsalar sevinirim.