Neredeyse beleşe chatgpt, antigravity falan bulabilirsiniz, ancak claude hesap bulamazsınız, dolandırılırsınız, size fake opus kakalarlar. Adam almıştır gaza gelerek 1 aylık/yıllık claude pro/max hesap, geri iade ister, Anthropic kuruşu kuruşuna kadar hesaplayıp parasını geri verir, yani bu adam bile size 20-30% indirimle kendi hesabını satmaz, API ise en az 5-10 kat daha pahalı, ve size o API’ları %5 indirimle bile devretmezler.
1 haftalık promosyon davetiye falan bulabilirsiniz, veya dürüst bir arkadaşınızın max üyeliğine ortak olabilirsiniz (team üyelik bile ucuza gelmez pek, yani oradan da kazançlı çıkmanız çok zor). Belki education plan’inden yararlanabilirsiniz forumda satan varsa, ama sanmam, bunlar bol keseden dağıtmazlar google/openai gibi o tür saçmalıklar için.
Ve Anthropic third party araçlarda kullanım için artık sadece extra kullanım/API üzerinden hesaplıyor, yani o gördüğünüz AI havuzlarındaki opus modelini ucuza kullanmanız imkansız artık, opus diye kakaladıkları şey opus değil. Başka bir deyişle, anthropic’in opus modelini AI dünyasının "altın"ı olarak düşünebilirsiniz, kimse size ucuza vermez.
“Ucuz Claude” aramayı bırakın artık
22
●2.186
- 08-04-2026, 12:11:44
- 08-04-2026, 12:11:46hocam chatgpt ve gemini kullandım ancak claude hangi alanda daha iyi?
- 08-04-2026, 12:16:33Claude (Opus 4.6 modeli) her alanda daha iyi hocam, kodlamadan tutun, içerik üretimine kadar. Sadece openclaw’daki performansını bile gözlemleyebilirsiniz, diğer modellerde openclaw saçmalarken, opus modelinde ultra aşırı sharp'tır.ozgunozakyildiz adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
- 08-04-2026, 12:18:05Hocam ben orijinal Anthropic api-sini çok ucuza satıyorum. Tamamen orijinal Opus ve çok uzun zamandır kullanıyoruz.
- 08-04-2026, 12:19:08şöyle bir gerçek var claude ile sınırlandırmayın kendinizi manus gibi verdent gibi bunlarıda deneyimleyin çoğu kişi abartıyor claudeyi önde zanediyorozgunozakyildiz adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
- 08-04-2026, 12:23:38obisa adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
çoğu kişi abartmıyor claudenin opusu açık ara diğer modellerden çok önde
- 08-04-2026, 12:25:05Böyle bir yorum bekliyordum zaten. Gösterin hadi claude code’unuza bağlayın ve bu ücretsiz opus’u çalıştırın da görelim. Claude’u “abartan” o “çoğu kişinin" arasındayım, deneylerinizi paylaşın da görelim, sırf tartışmak için laf sokmaya çalışıyorsunuz sağdan soldanobisa adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
- 08-04-2026, 12:25:10Ucuza ancak çalıntı key, virüsler vb. ile çekilenler var ama etik değil, yasal mı hiç yasal değil. Foruma umarım düşmez bunlar yabacnı forumlarda ve Telegramlarda satıyorlar bu rezillikleri.
çoğu kişi abartmıyor claudenin opusu açık ara diğer modellerden çok önde