Bugün bilgisayarımda biraz sorunlar çıktı , Sisten Geri Yükleme ile geri almak istedim ancak karşıma şu şekilde bir hata çıktı ;
http://m1311.hizliresim.com/1h/y/v1dhf.png
Bunun için bilgisayara reset attıyorum Hataları temizleme ekranı açılıyor ve yanlış hatırlamıyorsam 5 adımlı bir denetleme olduğunu söylüyor daha 1.adımda dosyaları denetlerken bir yazılar çıkıyor ve bilgisayara reset atıyor ( yazılar okuyamayacağım kadar hızlı kapanıyor )
Bilgisayar tekrar açıldığında aynı denetleme tekrar çıkıyor ve aynı olaylar baştan oluyor , Bu nedenle sistemi geri alamıyorum.
Ne yapmamı tavsiye ediyorsunuz ?
Windows 7 - C Diskindeki Hataları Temizleme Sorunu
1
●1.022
- 30-11-2013, 18:39:28Üyeliği durduruldu
- 18-03-2014, 06:10:06Sistemi geri alamıyorsunuz çünkü , C: diski geri yükleme modu aktif edilmemiş zamanında , Sizde güncellemelerdeki geri yükleme noktalarına getirmeye çalışıyorsunuz bilgisayarınızı.
En basit anlatımı ile
1- PC Format yada ilk açıldığından bu güne gelene kadar C: diski sadece güncelleme almış , Sistem geri yüklemeye kapalıymış.
2- Siz Sistemi Bilgisayarınızdaki güncelleştirmelere kadar geri alabiliyordunuz ama bunun farkında değildiniz. ( örnek ) 01.01.2014 tarhinde Windows Framework 4.5.1 güncellemiş siz 18.03.2014'teyken framework'e kadar olan kısmı geri alıyordunuz.
3- Windows 7 8 'ile gelen Sistem geri yükleme noktası oluştur dediğimizde önümüze gelen uyarıya evet demek ile , Sistem geri yükleme açılmadığını belirtmiş olayım diğer arkadaşlarada.
Sorunu nasıl çözeceksiniz ?
Gördüğüm kadarı ile tek HDD mevcut , Sistem geri yükleme yoğunluğundan dolayı sürekli windows kendini onarım moduna alıyor ve windows'u onarmaya çalışırken reset atıyor.
Çözüm : 2.ci bir HDD takarak window kurulup mevcut hdd'yi harici olarak Bilgisayara gösterip içindeki lazım olan bilgileri alabilirsiniz , bunun için 16 GB bir USB bile işinizi görebilir.
Sonuç : 16 GB PC'ye sistem kur "Format at", Elinde olan Geri alamadığın HDD'yi harici olarak PC'ye göster verilerini al , Sonrasından Yeniden Sistem kurarak devam et.