• 11-04-2025, 11:09:47
    #1
    Konuyla ilgili oradan devam edecektim daha önce açtığım konu kilitlenmiş. Tekrar yazıyorum.
    İlk başta bir moderatör yazdı. Daha sonra başka bir moderatör yazdı.
    Aşağıda neler yazıldığı uzun şekilde var. Hepsini okumak istemeyen için benim konumla aynı olmasa da ticaret puanının nasıl alınabileceği hakkında şöyle bir başlıkla konu açılmış;

    “• Ticari konu açmak isteyen Kullanıcı minimum 5 ticaret ( itrader ) puanına sahip olmalı”
    konuyu açan kişi şöyle yazmış: “başlıkda belirttiğim puanı başkası mı bize gönderiyor yada benim birisinden adlıgım hizmet mi anlamadım tam”
    o tarihte @Haz şöyle yanıt vermiş.


    ----
    Moderatörler ile olan yazışmalar:
    En son @Haz konuyla ilgili bir moderatörün ilgileneceğini yazmıştı. Bir moderatör özelden yazdı. Ne olduğunu tekrar yazdım.
    “Var olan 5 ticaret puanım 2 puana düşürülmüş (karşılıklı verilmiş ticaret puanı - puanları değil. Tasarım yaparak aldığım). 5 ticaret puanım olmasa konu açamazdım. Tasarım yarışmalarına katılamazdım (o zaman 5 ticaret puanı olmayan katılamıyordu). Puanım olmadan bunları yapmış olsam hemen raporlanırdım. 5 ticaret puanım olduktan sonra tasarım konusu açtım.
    Geçtiğimiz günlerde de bir moderatörden mesaj gelmişti. Katıldığım tasarım yarışmasına fazla görsel gönderdiğimi yazmış. 5 tane tasarım sayılamayacak kadar çok mu?
    İlginç şeyler oluyor!” yazmıştım.

    Yanıtları;
    Selamlar hocam incelediğim kadarıyla 5 ticaret puanı dolmadan tasarım konusu açılıp iş alınmış ondan dolayı silinmiştir sizden ricam bana vakit vermeniz şu an iş yerinde toplantıya gireceğim akşam üstü sizlere durum hakkında bilgi veriyim
    “İlginç şeyler olmuyor.
    Tasarım yarışmalarına 5 ticaret puanınız olmadan katılabilirsiniz bu kuralı kaldırdık.
    Ama tasarım konularına teklif veremezsiniz, çünkü aktif grafik tasarım konunuz yok. Grafik tasarım konusu açmanız içinde en az 5 ticaret puanı gereklidir yada en az 1 yıllık platin üyelik alabilirsiniz”

    Ben Tasarım yarışmalarına nasıl katılabilirim diye sormadım, verilen yanıt farklı.

    Bir süre sonra başka bir moderatör konuyla ilgili yazdı.

    Benim sorduğum:
    İlla alışveriş mi yapmak gerekiyor ticaret puanı kazanmak için?
    Ticaret puanları nasıl kazanılır?

    Verilen Yanıt:
    Evet 100 er tl lik alışveriş yapmanız gerekli en az.
    Yada en az 1 yıllık platin üyelik alabilirsiniz.
    Örn. Hesap lisans kategorisine bakabilirsiniz orada 100 er tl lik ticaretler yapabilirsiniz. TİCARET PUANI KAZANMAK İÇİN

    Benim Sorduğum:
    Benim 5 ticaret puanımın silinenleri ne karşılığında olduğunu biliyor musunuz? Kalan 2 ticaret puanının ne karşığında olduğunu biliyor musunuz?

    Verilen Yanıt:
    Evet silinenler tasarımla ilgiliymiş aktif grafik tasarım konunuz olmadan alındığı için haksız ticaret puanı olmuş o yüzden silinmiş.
    2 tanesinde sorun yok.

    Benim Sorduğum: (Tüm ticaret puanlarımı nasıl aldığımı tabiki biliyorum)
    2 tane puan nasıl alınmış? Ne ticareti yapmışım? Ticaret konum mu varmış?
    Aktif grafik tasarım konum olmadan ne ticareti yapmışım 2 ticaret puanım kalmış?
    Birisiyle ticaret yapmışım. Yani emek vermişim tasarım yapmışım. Karşılığında puan almışım. Bu ticaret olarak sayılıyor mu - sayılmıyor mu?

    Verilen Yanıt:
    Tekrar yazmayacağım yukarıda belirttim detayları.
    3 ticaret puanınız daha olduğunda grafik tasarımcılar kategorisine konu açabilirsiniz.
    TİCARET PUANINI NASIL BİRİKTİREBİLECEĞİNİZİDE YAZDIM.
    Şuan sayılmaz işte, GRAFİK TASARIMCILAR KATEGORİSİNDE AKTİF KONUNUZ OLMADAN TASARIMLA İLGİLİ TİCARET PUANI ALIRSANIZ HAKSIZ TİCARET PUANI SAYILIR.
    HESAP LİSANS KATEGORİSİNE BAKARSANIZ ORADA 100 TL LİK ALIŞVERİŞ YAPTIĞINIZ DA 3 TİCARET PUANI BİRİKTİRİRSENİZ GRAFİK TASARIMCILARA KONU AÇABİLİRSİNİZ.

    Benim Yazdığım:
    Tekrar yazıyorum;
    2 tane puan nasıl alınmış? Ne ticareti yapmışım? Ticaret konum mu varmış?
    Aktif grafik tasarım konum olmadan ne ticareti yapmışım 2 ticaret puanım kalmış?
    Birde Haksız ticaret puanı nerede yazıyor göremedim.

    Verilen Yanıt:
    Haksız aldığını ticaret puanından da bahsettim neden haksız olduğunu.
    Grafik tasarımcılar kategorisinde aktif konunuz olmadan almışsınız o yüzden haksız oluyor. Tekrar yazmayacağım bununla da ilgili.
    2 tane ticaret puanını profilinizde var nasıl aldığınız bakarsanız görürsünüz. iyi çalışmalar dilerim.

    Tüm ticaret puanımı (5) grafik tasarım çalışması yaparak almıştım. Ne deniyor “aktif konum olmadan alına 3 puan silinmiş”.
    Ben 5 ticaret puanım olduktan sonra aktif konu açtım. Bu durumda aylar önce olmuştu. Söylenen aktif konum olmadan aktif konu açtığım, bu açtığım aktif konu geçtiğimiz gün silindi. Israrla silinen 3 ticaret puanı sorunlu, 2 tanesi sorunsuz olduğu söyleniyor. Aktif konum yoksa o 2 ticaret puanını ne ticareti yaparak aldım? Hiç kimseyle bir alış veriş yapmadım. Sadece tasarım yaptım ve 5 ticaret puanı aldım.

    Saygılarımla.
  • 11-04-2025, 11:14:47
    #2
    Rabbim modlara sabır versin.
  • 11-04-2025, 11:15:08
    #3
    🏆Lisans🏆Smm🏆Sms Onay🏆
    3x100 ürün alsanız bu kadar da insanları ve kendinizi yormasanız daha iyi olmas mı hocam.
  • 11-04-2025, 11:15:57
    #4
    Konuyla çok alakalı mıdır bilmiyorum ama; ben de 1 aylık üye olmadan önce ticaret konusu açamasak da açılan konulara yazıp iş alabiliyoruz diye biliyordum, öyle değilmiş. İlk 1 ay süresince sadece alım, ticari konu açmaya hak kazandıktan sonra satış yapabiliyormuşuz. Bu minvalde "PM gönderildi." mesajlarım silindi. Kural kuraldır, yapacak bir şey yok.

    Ayrıca 1 aylık üyeliği siz fazla fazla karşılıyorsunuz ama sanırım 5 ticaret puanı kıstasını karşılamıyorsunuuz, sorun bu.
  • 11-04-2025, 11:16:59
    #5
    Özetle diyor ki 5 ticaret puanını satışla değil alışla yapmalısın
    Yani min forumda 100 er liradan 500 liralık alış yapmalısın. Konu açmadan bile satış tradelerin konu açman için yeterli şartı taşımanı sağlamıyor.
    Konu açtığın için de şikayet edilmişsin ve tradelerin silinmiş
    Alış olarak 5 ticareti tamamlayınca satış tradesi verenlerden rica ederim tekrar trade atarlar.
  • 11-04-2025, 11:29:33
    #6
    Satış konusu açmadan da satış yapılabilmektedir. Örneğin birisi bir hizmet için alım ilanı açtıysa ona istediği hizmeti sağlayarak ticaret puanı alabiliyorsunuz.
  • 11-04-2025, 11:42:27
    #7
    @helcurt
    @Faruk TURGUT
    @Parasite
    @AndroiDeveloper
    @hepyasemin
    Cevaylar için teşekkür ederim.
    @Haz; ticaret puanıyla ilgili başka bir konuda aşağıdaki şekilde yanıt vermiş.
    Orada özellikle bu bölüm geçerli değil mi? "İlla bir şey almanıza gerek yok. Hizmet veya ürün satarak da ticaret puanı alabilirsiniz. (Açılmış konularda müşteri arayarak.)