Misafir; ya katılıyorum kırılmayı zorlaştırmak için şifrelenmiş dosya sayısının fazla olması şart. Ayrıca domaine lisanslamada yapmakta fayda var.
Ioncube 8.3 encoder ve piyasada en stabil çalışan olarak bilinen bir ioncube decoder programı ile bir kaç farklı varyasyonda yaptığım denemeler sonucunda domaine lisanslanmış kodların kırılamadığını gördüm.
Denediğim Varyasyonlar:
Ascii Şifreli (kırıldı)
Binary Şifreli (kırıldı)
Ascii domaine lisanslı (kırılmadı)
Binary domaine lisanslı (kırılmadı)
hatta ioncube encoderdaki güvenlik levelini arttırmak için obfuscation gibi araçlarıda kullandığımda domaine lisanslamadığım zaman kırıldığını gördüm. Birde şöyle bir durum var; Eğer kırdığınız dosya çok uzunsa örneğin yorumlara bakarsak imağazanın lib.php si gibi kırılsa bile sistemi çalıştırması çok zor çünkü %100 decode yapamıyor. programın içine her ne kadar php autofix gibi düzeltici araçta ekleseler class ve functionlarda kodsal hatalar oluyır bunları düzeltmek içinde hem php yi iyi bilmek hemde baya bir uğraşmak gerekiyor.
Velhasıl kelam sizlere önerim scriptlerinizde kodsal lisanslama yöntemi (lisanskey vs) yerine ioncubenin domaine lisanslamasını kullanmanızda fayda var. Çünkü yaklaşık 3 yıldır çoklu script satış işiyle haşır neşirim hep domaine lisanslı teslim ettik dosyaları 1 tane bire wareze düşmedi.
100% güvenliği kimse garanti edemez maksat kırılmasını ve kırıldıktan sonra sistemin çalışmasını zorlaştırıp ilgili kişiye orjinal lisans almayı cazip kılmak.