Kendi server extensionınızı yazıp kullanabilirsiniz. Örneğin önemli fonksiyonları extension ile yapabilirsiniz. Veya direk kendi şifreleme tekniğinizi oluşturabilirsiniz. Yani bir nevi kendi ioncube ünüzü oluşturursunuz.

Fakat bu kendi şifreleme sisteminiz diğer seçeneğe göre daha kolay kırılır sanırım. Çünkü ne kadar şifrelerseniz şifreleyin, yazılımı çalıştırmak için o kodun temiz halini php derleyicisine iletmeniz gerekmekte. İncelediğim ioncube kırıcıları da genelde bu şekilde çalışıyor zaten.

Bu yüzden ilk yöntem daha iyi gibi geliyor bana. Yazılımın kilit noktalarını extension aracılığıyla halledersiniz. Tabi burda da dikkat edilmesi gereken, kodun taklit edilmesinin zor olması. Direkt olarak veritabanına bağlanma kodunu fonksiyon yapıpta, onu php kodda kullanırsanız, başka bir coder o kodu normal php fonksiyonuna çevirerek planınızı bozabilir.

Tabi o da kırılabilir sanırım fakat diğer yöntemler kadar basit olacağını sanmıyorum.

Bir de kullanımı için de en az bir vps ye gerek olucaktır. Çünkü çoğu host sağlayıcısı bunu kabul etmez. Eğer büyük yazılımlar düşünüyorsanız, bu yazılımları birden fazla müşteriye pazarlamak niyetindeyseniz ve müşterileriniz ısrarla yazılımı kendi barındırmak istiyor ise tercih edilebilir.

Bunlar tamamen teorik yorumum, hiç böyle bir şey denemedim.