• 23-02-2022, 02:07:15
    #19
    xantia adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    Merhaba endoskopi oldum ve gastrit, reflü, mide zarı iltahaplanması gibi sorunlarım var.
    Öncelikle şunu söylemeliyim endoskopi yapanlar bilir endoskopinin bir acısı yoktur. lakin verdiği hissiyat acıdanda beter.
    içinizde birşey dolaşıyor ve mide çevresine vs değiyor bu his anlatılmaz yaşanır.
    1 dakikalık bir işlem korkucak birşey yok sadece bunları yazarken bile o hissiyatı içimde hissediyorum
    Siz baya önce yaptırdınız sanırım artık uyutularak yapılıyor bu işlemler ve hiç hissetmiyorsunuz uyuduğunuz için zaten.
  • 23-02-2022, 02:40:47
    #20
    Damar yoluyla uyutulup yapılıyor işlem
    Uykusuda çok tatlı oluyor benden demesi
    Endoskopide hiç bir sıkıntı olacağını zannetmiyorum.
    Bende nefes darlığı vardı , operasyon öncesi bu durumu söyledim , söylediğim için de teşekkür ettiler.
    Operasyon Öncesi Sonrası hiçbir şeye takmayın, ben operasyon sonucu raporuma baktım , mide içimde kocaman kapkaranlık bölümler gördüm.
    Kafamda kurdum ulan öleceğiz vb. Doktora raporu gösterdim bana kahkahalarla güldü , nasıl böyle kurmuşsun dedi
    O bölgeler İlaç tedavisiyle geçti.
  • 23-02-2022, 05:45:56
    #21
    Endoskopi ve kolonoskopiyi aynı anda oldum. Hatta haziranda bir daha olucam. 3 yılda bir düzenli olarak olurum.

    Uyutularak oluyorum. Ne acı, ne başka bir his var.
    Ben uyutulmadan asla ama asla olmayı önermem. Kendinize eziyet çektirmeyin boşuma.

    Uyutularak ise şöyle oldu. Uzandım yatağa, ağzıma bir tane ağzım kapanmasın diye aparay taktıkar. Burnuma bir maske taktılar. Maske soğuk hava üfledi ve bende elektrikler gitti Sonrası yok Gözümü bir açtım işlemler bitmiş, parça dahi alınmış midemden ohooo Şok oldum. Ben bunun için mi korktum yahu dedim

    Kesinlikle uyutularak yaptırın.
  • 23-02-2022, 08:58:41
    #22
    Ben de 2017'de sedasyon ile yarı uyku haliyle oldum. Uykuyu da önermiyorum, uykusuzda. Çünkü diğer operasyonlarımda uyku halinden sonra vücudumda kasılmalar vs. olmuştu. Sedasyon ile yapılan işlemleri vs. görüyorsunuz fakat hissetmiyorsunuz. Endoskopi aracının çıkartılırken kusma hali oldu. Onun dışında olumsuz hiç bir şey yaşamadım. Sonuç olarak önerim sedasyon ile olmanız. Geçmiş olsun.
  • 23-02-2022, 13:34:27
    #23
    Ben de 2 defa endoskopi oldum, uyutularak oldu benim ikisi de. Herhangi bir acısı, ağrısı yok.
  • 23-02-2022, 13:57:38
    #24
    Ben sedasyon yöntemi ile endoskopi yaptırdım.
    Odaya girdikten sonra bir tek damar yolumun açıldığını ve ilacı enjekte ettiklerini hatırlıyorum, gerisi yok.
  • 23-02-2022, 17:18:30
    #25
    RaXeS adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    Hocam öncelikle geçmiş olsun totalde 5 6 kez falan endoskopi olmuşumdur. Midemde reflü ve gastrit vardı onun için olmuştum. İlk yapıldığında biraz zorlanırsınız ama mide boş olacağı için hiç bir sıkıntı olmuyor biraz gözlerinizden yaş geliyor biraz da doktor bakıyor gazınız varsa onu çıkartıyor Hatta son oluşumda özel hastaneydi uyutalım dediler ama kabul etmedim. Yapan doktora bağlı biraz yavaş olmasını rica ederseniz hiç bir sıkıntı yaşamazsınız. Bence bu kadar gözünüzde büyütmeyin oldukça rahatlatıcı oluyor.
    Kirkbir adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    Siz baya önce yaptırdınız sanırım artık uyutularak yapılıyor bu işlemler ve hiç hissetmiyorsunuz uyuduğunuz için zaten.
    ufuk_26 adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    Damar yoluyla uyutulup yapılıyor işlem
    Uykusuda çok tatlı oluyor benden demesi
    Endoskopide hiç bir sıkıntı olacağını zannetmiyorum.
    Bende nefes darlığı vardı , operasyon öncesi bu durumu söyledim , söylediğim için de teşekkür ettiler.
    Operasyon Öncesi Sonrası hiçbir şeye takmayın, ben operasyon sonucu raporuma baktım , mide içimde kocaman kapkaranlık bölümler gördüm.
    Kafamda kurdum ulan öleceğiz vb. Doktora raporu gösterdim bana kahkahalarla güldü , nasıl böyle kurmuşsun dedi
    O bölgeler İlaç tedavisiyle geçti.
    dijitalartiz adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    Endoskopi ve kolonoskopiyi aynı anda oldum. Hatta haziranda bir daha olucam. 3 yılda bir düzenli olarak olurum.

    Uyutularak oluyorum. Ne acı, ne başka bir his var.
    Ben uyutulmadan asla ama asla olmayı önermem. Kendinize eziyet çektirmeyin boşuma.

    Uyutularak ise şöyle oldu. Uzandım yatağa, ağzıma bir tane ağzım kapanmasın diye aparay taktıkar. Burnuma bir maske taktılar. Maske soğuk hava üfledi ve bende elektrikler gitti Sonrası yok Gözümü bir açtım işlemler bitmiş, parça dahi alınmış midemden ohooo Şok oldum. Ben bunun için mi korktum yahu dedim

    Kesinlikle uyutularak yaptırın.
    ahmetyigit adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    Ben de 2 defa endoskopi oldum, uyutularak oldu benim ikisi de. Herhangi bir acısı, ağrısı yok.
    evo1453 adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    Ben de 2017'de sedasyon ile yarı uyku haliyle oldum. Uykuyu da önermiyorum, uykusuzda. Çünkü diğer operasyonlarımda uyku halinden sonra vücudumda kasılmalar vs. olmuştu. Sedasyon ile yapılan işlemleri vs. görüyorsunuz fakat hissetmiyorsunuz. Endoskopi aracının çıkartılırken kusma hali oldu. Onun dışında olumsuz hiç bir şey yaşamadım. Sonuç olarak önerim sedasyon ile olmanız. Geçmiş olsun.
    turansonkaya adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    Ben sedasyon yöntemi ile endoskopi yaptırdım.
    Odaya girdikten sonra bir tek damar yolumun açıldığını ve ilacı enjekte ettiklerini hatırlıyorum, gerisi yok.
    Değerli yorumlarınız için teşekkür ederim ...
    Sedasyonun bir zarari varmi ? Kalp ritmim hafif bozuktur ve tiroid hastasiyim karaciger degerlerimde hafif yuksek .

    Bunu yaptirsak iyi olacak gibi gastroscopia diye geciyor bizde
  • 23-02-2022, 17:48:43
    #26
    Her anestezi türünde olduğu gibi sedasyonda da risk unsurları vardır. Fakat bu sorunun cevabını doktorunuz daha iyi verir. Çünkü sedasyon olmadan önce alerji testi vb. testler yapılmıştı bana.
  • 23-02-2022, 18:21:33
    #27
    Espanol adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    Değerli yorumlarınız için teşekkür ederim ...
    Sedasyonun bir zarari varmi ? Kalp ritmim hafif bozuktur ve tiroid hastasiyim karaciger degerlerimde hafif yuksek .

    Bunu yaptirsak iyi olacak gibi gastroscopia diye geciyor bizde
    @evo1453; arkadaşımızın dediği gibi her türlü anestizi gibi sedasyonunda elbette vücuda zararları vardır diye düşünüyorum.
    Bu işlem yapılmadan önce güzel bir hastane ise kan tahlili yapıp sonuçlara ve hastanın ilaç kullanım durumu/ilaç geçmişi, sigara, alkol kullanım durumuna göre ilaç oranını ayarlıyor. (bende bu şekilde oldu)
    Panik yapmana gerek yok buna emin olabilirsin. Ben yakın zamanda aynı hastanede tekrar midemi kontrol ettirmeyi planlıyorum.