Şirketi onaylatmanız gerekiyor, ama ingiltere merkezli oldukları için bizdeki sistemi anlamakta zorlanıyorlar.
Size muhtemelen mail atmışlardır, gelen kutunuzu kontrol edin. Şirket kuruluşuna dair evrak istiyorlar fakat vergi levhası yeterli olmuyor. Kendilerine e-devletten bulduklarım dahil tüm belgeleri gönderip Türkiye'deki kanunlara göre şirket kuruluşuna ve varlığına dair başka bir belge olmadığını açıkladım. Ancak öyle kabul edip şirketi onayladılar. Bir de spam kullanımlara karşı hizmet sözleşmenizi falan istiyorlar, ilgili kısmı kırpıp atarsınız.
Kısacası, biraz yazışmak gerekiyor.
Subnetler anında teslim ediliyor fakat bazen ASN ataması ve ROA subnetin mülki sahibine kalabiliyor nasıl oluyor anlamadım, o zaman sıkıntı yaşayabiliyorsunuz. Aldığım subnetin sahibi ASN'yi 4 günde güncellemediği için iade etmişlerdi bana geri. Sonra farklı bir subnet aldım direkt ASN değişti, ticket açıp whois kayıtlarını da yaptırdım.
Subnet satmak için RIPE'daki yönetimine yetkili olarak IPXO'nun eklenmesi gerekiyor fakat benim aldığım ilk subnetin işlemleri neden sahibine kaldı anlamadım. Otomasyonun bazı kısımları da stabil çalışmıyor ama yine de iyidir IPXO.