Kaz dağlarında aldın madenleri kurmak için 250 milyon dolar yatırım yapan firma doğaseverlerin protestoları sonucunda devlet tarafından faaliyetleri durdurulmuştu. Yani adamların 250 miyon doları çöp oldu ne madenden altın çıkarabildiler nede yetkililer doğayı eski haline getirebildi. Hal böyle olunca da doğal olarak mağdur olan firma Toronto borsasına açıklama yaparak Türkiye'den 1 milyar dolar tazminat istedi. Alırlarmı bence söke söke alırlar.
Suç bu anlaşmayı bu yatırımı onaylayanlarda her ne kadar proje vicdana bile sığmasa da yatırımcı buraya 10 yılını vermiş ciddi yatırım yapmış ve sonucunda parası buhar olmuş sonra ülkemize niye yatırımcı gelmiyor niye döviz girmiyor bu haberlerden sonra en ufak düşüncesi olan yatırımcı bile zaten gelip büyük yatırım yapmaya cesaret edemezki yarının garantisi bile yok onlar için burada.
NOT : Burayı yanlış anlaşılmasın diye yazıyorum.Tabii ki adamlar iyi birşey yapmış doğa harikasının ortasına maden yapmış demiyorum benim sitemim bu yatırımı onaylayanlara ve günün sonunda cezanın milli servetten ödenecek olması.Benim senin cebinden çıkan böyle saçma sapan boş şeyler için harcanıyor ona kızıyorum.
Haberin Detayları ;
Kaz Dağları'nda altın madeni kurmaya çalışan ve doğa severler tarafından günlerce protesto edilen Kanadalı madencilik şirketi Alamos Gold, uluslararası anlaşmayı ihlal ettiği gerekçesiyle Türkiye'den 1 milyar dolar tazminat istedi.
TORONTO BORSASINA AÇIKLAMA YAPTILAR
Şirket, Toronto borsasına yaptığı açıklamada, Kaz Dağları'ndaki Kirazlı altın madeni için ana izinlerin ve yakınlardaki Ağı Dağı ve Çamyurt altın madenleri için bazı izinlerin yenilenmediğini belirtti.
TÜRKİYE'NİN ANLAŞMAYI İHLAL ETTİĞİNİ ÖNE SÜRDÜLER
Reuters'ın aktardığına göre, Türkiye'ye Hollanda'da kurduğu bir iştirak üzerinden yatırım yapan şirket, Ankara'nın Hollanda ile yaptığı ikili yatırım anlaşmasını ihlal ettiğini ve "el koyma, haksız ve adil olmayan muamele" nedeniyle tazminat istediğini belirtti.
"İZİNLERİ ALMAMIZA RAĞMEN FAALİYETLERİMİZ DURDURULDU"
Şirketin Yönetim Kurulu Başkanı ve CEO'su John McCluskey, şirketin Türkiye'ye 2010 yılında yatırıma başladığını ifade ederek, "10 yıllık çabamıza, 250 milyon doların üzerindeki yatırıma ve madeninin inşa ve işletmesi için gereken tüm izinleri almış olmamıza rağmen daha önce emsali görülmemiş bir şekilde faaliyetlerimiz 18 ay içinde durduruldu" dedi.
İzinleri iptal edilen Alamos Gold, Türkiye'den 1 milyar dolar tazminat istedi
10
●232
- 20-04-2021, 19:50:17Bunun gibi şeyler ilk defa olmuyor, danışıklı dövüş olma ihtimali çok yüksek. Adamlar haklı, baştan adamlara gelin buyurun biz yemedik siz yiyin, ormanlarımızı kesin ve siyanür ile çevremizi zehirleyin, doğamızın içinden geçin demeseydik ve yatırım yaptırmasaydık böyle saçma sapan bir durumun içinde kalmazdık. İzin verdim, yok ya vazgeçtim, tamam tamam verdim, kandırdım yok sana izin, tamam tamam verdim, yoook şaka yaptım. Koskoca ülkenin aynen bu hale düşmesi trajikomik.