Windows'un Ekran Alıntısı Aracı(Snipping Tool) bana hep pratik gelmiştir. Sürekli kullanıyorum.
Bugün resimlerdeki metalarla ilgili kod yazıyordum. Snipping tool ile bir tane ekran resmi alıp inceleyeyim dedim ki ne göreyim. Windows kullanıcı adınız, unique id ve birçok bilgi ekran resmi alındığında resim doyasının içine kaydediliyormuş. Benim windows kullanıcı adımda isim soy isim yok fakat; birçok kişi gerçek ismini kullanıcı adında kullanıyor. Yani Snipping Tool ile ekran resmi paylaştınız diyelim, herhangi bir kişi resimdeki bilgilere baktığında sizin kim olduğunuzu bulabilir. Windows versiyonunuza göre metadata değişiklik gösterebilir.
Aynısı değil fakat; benzer bir durum facebook resimlerinde de geçerliydi. Resimdeki bilgilerle, paylaşan kişinin profil idsine ulaşılabiliyordu. Facebook sonradan şikayetler üzerine bu özelliği kapattı.
Resimler bu konunun en basit örneği aslında. Her şeyi, herkesi takip edilebilir yapmaya çalışıyorlar. Bilgilerinizi gerekirse şifreleyerek toplayıp, siz farkında olmadan yaptığınız her şeyin takip edilebilir olmasına uğraşıyorlar. Tanrıcılık oynuyorlar.
Bunlar size normal gelebilir, milyarlarca insanın verisi toplanıyor. Sen aralarından sadece 1 tanesisin diyebilirsiniz fakat; bana göre gelecek gerçekten korkutucu.
Gizlilik sorununu çözeceğini iddia eden fakat tam tersi sonuçlara yol açabilecek bir proje: https://id2020.org
Resimlere Gizlenenen Bilgiler - Snipping Tool (Ekran Alıntısı Aracı)
4
●159
- 18-10-2020, 16:38:31
- 18-10-2020, 16:44:11Windows'un core dosyalarının günde 200 adet farklı iP'ye bağlanması normal mi sizce Olay şu: Microsoft her türlü verinizi de ayrıca satıyor.
Artık insanları takip etmek zorundalar, küresel(ci) güçler bunu istiyor çünkü.
Veri satanlar:
Cloudflare
WordPress (Jetpack)
Chrome
Google
Xiaomi
Yandex ( Rus devletine her türlü bilgiyi verir)
Tüm tarayıcılar.. - 18-10-2020, 17:49:53AnyLock adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
- 20-10-2020, 18:49:35looktr adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle