Merhaba değerli arkadaş yeni bir yazımızla daha karşınızdayım (Allahın İzniyle) . Bu dersimizde sitelerin en önemli etkenlerinden birisi olan sitenin kalbi sayabileceğimiz içerikleri ele alacağız. Sitelerde kullanılan makale ve resimlerde uyulması gereken seo kuralları ve dikkat edilmesi gerekenleri derslerde uygulama amaçlı kullandığım sitede bizzat uygulayarak göstereceğim. Bir önceki dersimizi inceleme imkanı bulamayan arkadaşlarımız için aşağıdaki linkten inceleyebilirler. Önceki Ders: http://www.webmasteryolcu.com/seo-de...-ayarlari.html
Seo Uyumlu İçerik Hazırlamak
Sitenizin başarısı her zaman iyi analiz edebilmek, emek verebilme, farklı olanı görebilmekle mümkündür. Sitenizde en çok önem vermemiz gereken konu içeriklerdir.
- İçerikler Özgün Olmalıdır.
- Makale minimum 150 kelime içermeli
- Anahtar kelime yoğunluğu maksimum %5 olmalıdır
- h1 h2 h3 taglarına mutlaka yer verilmelidir
- bold italik ve altı çizili anahtar kelimeler barındırmalı
- Makalede en az bir resim içermelidir
- Site içi link özelliği içermeli
- Yorumlara açık olmalı ve yorum yapılmaya teşvik etmeli
- Yazınız sosyal ağlarda yer almalıdır.
Sitemizde bir yazı, içerik ekleyecez ilk önem vermemiz gereken yazının özgünlüdür. Nedir bu özgünlük arkadaş diyenler için farklılık arkadaşlar herkesin paylaştığı yazıyı olduğu gibi kopya olarak yayınlarsan kesinlikle kalıcı bir başarı elde edilmez.
Özgün İçerik Olmazsa Ne Olur?
Her yazı için %100 özgünlük mümkün değilsede elinizden gelen özgürlüğü sağlamak gereklidir. Özgünlük ilk olarak site için proje bulmakla balar bir site yapayım ne olsun ne olsun sağlık yapayım duydum iyi kazandırıyormuş! en büyük hatalardan birisi burda başlıyor arkadaş yapıyor siteyi lakin siteye kendinden vereceği hiç bir bilgi birikimi yok ne yapıyoruz ahmetin sitesi mehmetin sitesi ordan kopya burdan kopya içerik bulduk site yerinden kıpırdamıyor. Yada bir nnoktadan sonra çakılıyor. Nedenmi senden önce aynı yazıyı paylaşan onlarca kişi yani senle aynı durumda olanlar olduğu içindir.
Özgün İçerik Nasıl Hazırlanır?
Yukarda söyledim arkadaşlar özgünlük site için proje seçmekle başlar. Yukardaki arkadaşım sağlık sitesi aklına geldi ama bir düşündü dediki iyide ben sağlık alanında kendimden birşey veremem dedi ve başka proje aramaya başladı bu arkadaşımız Mali müşavir stajeri olsun dediki evet ben mali konularda yayın yapan insanların sorularına yanıt verebilen bir site yapayım dedi ve süper bir seçim yapmış oldu işte özgünlük için ilk adımı atmış bulunuyoruz.
Konudaki mali müşavir sadece örnektir. Bir diğer arkadaşımız ise tarım alanında bilgi birikimi olur onu seçer diğeri hayvancılık yada adam evcil hayvan hayranı olur araştırmayı seven inceleyen öğrenen biri olur proje böylelikle ortaya çıkmalıdır.
Kendinizden Birşeyler Vermelisiniz
Örnek bir tarım sitesi kişi burda standart konuları aktardığı kadar kendi bilgisi, deneyimi ve yaşadığı tecrübeleri aktarmak en büyük özgünlüktür. Herkes sizle aynı olayı yaşamadığı için aynı şeyi yazması mümkün olmayacaktır. Özgünlük olayını böylece açıklamış bulunuyorum ve şimdi içerimizi yazarken uymamız gereken seo tekniklerini ele alacağım.
İçerik Ne Kadar Olmalıdır
Özgünlük problemini hallettik peki ne kadar yazayım kaç satır olsun şeklindeki sorunun cevabı mümkün olduğunca uzun tutmak detaylandırmak tabiki uzatıp saçmalayacaksınız kesinlikle kısa kalabilir. Sitenizde kullanacağınız makale minimum 150 – 160 kelime içermelidir. İmkanı olan içeriklerde ise 300 – 350 kelimeden aşağı düşmemelisiniz.
Anahtar Kelime Yoğunluğu Nedir?
içerik girmenin başlıca amacı arama motorlarında bir kelimeyi amaçlamaktadır. Örnek ben googlede Seo Dersleri kelimesini amaçlıyım ve Seo dersleri kelimelerinde ilk sayfada yer almayı planlıyorum. Bu durumda benim yapmam gereken kelime yoğunluğunu Seo dersleri kelimelerine yer vermektir. Tabiki peş peşe aynı kelimeyi yazarak kelime yoğunluğu oluşturmanında bir anlamı olmadığını sanırım bilirsiniz. Anahtar kelimiz olan Seo derslerini nerde nasıl kullanmamız gerektiğini aşağıdaki başlıklarda daha net anlayacaksınız.
h1 h2 h3 başlıkları kullanım ve önemi nedir
İyide güzel abim neden sadece h1 h2 h3 diğerleri niye yer almıyor. Arama motorları en önemli başlık olarak h1 olarak görür sonrasında bir alt başlık h2 ve bir altı olarakta h3 başlıklarını görürler alt alt inmeninde çok gereği olmadığı için h1 h2 mutlaka kullanın h3 çokta zorunlu değil olursada + puan kazanırsınız.
Ne yazacağiz bu başlıklara diye soracak olursanız. Yukarda kelime yoğunluğundan bahsettim Neydi bizim kelimemiz Seo Dersleri işte o yoğunluğu buralarda birer birer harcayacaz limitimiz ne kadardı maksimum %5 minimum %1 olarak aklınızda bulundurunuz.
Dilerseniz uygulamaya geçelim dersleri sizlere uygulamalı olarak göstermek üzere yeni açtığım sitede örnek olarak bugün sabah işe giderken haydarpaşa treninde geçen yarım saatlik yolculuğumda o makaleyi örnek olarak hazırladım. Hazırladığım makaleye kısaca göz attıktan sonra devam edelim isterseniz.
Yukarda link halini almış olan Tekbir Giyim benim makalemin ana konusu makale içeriği ise firmanın genel bilgileri tanıtımı olarak ele alınmıştır. Kelimem Tekbir giyim olduğu için kelime yoğunluğumu bu alanda kulalndım örnek yazı başlığı, h1, h2, h3 hepsinde Tekbir Giyim kelimesine yer verdmiş bulunuyorum. Makale uzunluğu yanılmıyorsam 340 kelime olması gerekiyor. Neydi olması gereken makale uzunlukları minimum 150 – 160 kelime 300 kelime üzerine çıkmanız başarınızı artıracağı aşikardır.
Koyu Yatık Altı Çizili Anahtar Kelime Kullanımı
Yukarda anahtar kelimemizi başlıklarda kulalndık neydi o h1 h2 h3 olarak bir bölümü harcadık geriye ne kaldı kelimemizi koyu (Bold) yatık (italik) Altı Çizili (underline) olarak kullanmaya dikkat etmediyseniz örnek verdiğim makaleye tekrar bakın ve şuan bahsettiğim işlemi inceleyiniz.
Makale Resim Kullanmanın Önemi
Çok önemli bir durum değerli arkadaşlar makalede resim kullanmak sitenizin başarısına başarı katacak ücretsiz reklam imkanı sunacak yegane özellikler arasında yer almaktadır. Örnek bir proğram tanıtımı kullanımı ayarları vs anlatıyorsunuz eklediğiniz resimler arama motorlarının resim aramalarında çıkacak olması ziyaretçinizi artıracaktır. Eklediğiniz resime site adresi, rumuz vs yazmanız o resmin farklı ortamlarda kullanılması ücretsiz reklam imkanı sunacağı gibi resme link vererek sitenize ziyaretçi gelmesinide mümkün kılar.
Makaleye Resim Eklerken Dikkat Edilecekler
En önemli konulardan birisi resmin çok büyük boyutlu olmamasıdır. Büyük boyutlu resim eklemeniz sitenize gelen ziyaretçilerin resmin yüklenmesini bekleme sıkıntısı çıkaracağı için hem ziyaretçi memnuniyeti hemde seo açısından olumsuz bir durumdur. Resim boyutu 300×300 gibi ideal bir boyut kulalnabilirsiniz.
Arama motoru botları resmi algılayamaz insan gibi yazıyı bırakıp ona bakmaz. Peki o zaman nasıl görecek derseniz resim eklerken alt ve title parametresini boş bırakmayarak arama motorlarına sunacağız. Alt ve Title parametresinde yer alacak kelimede bizim makalemizin anahtar kelimesi olamlıdır. Tabi 10 resim kulanacaksak hepsinde aynı alt tagını kullanmaıyınız farklı kelimelere yer vermelisiniz.
Resimlerde Boyut Belirtme wordpress kullanıcıları yazı editöründen resim eklediklerinde width height genişlik yükseklik ve ayarları otomatik eklenir. Tema resimlerinde bulunmayacağı yada editör kullanmadan eklenen resimlerde kendiniz eklemelisiniz. Bu işlem resimlerinizin daha hızlı aşılmasında rol oynayacaktır.
Site İçi Linkler Olmalıdır
Google Analytics kullananlar bilir hemen çıkma oranı % bilmem kaç burdaki veri ziyaretçinin sitenizde az sayıda sayfa dolaşmasındandır. Ziyaretçi sitenize geldi beğenmedi çıktı, yada geldi o sayfayı inceledi okudu ilgisini çekecek başka birşey bulamdı çıktı bunların hepsi hemen çıkma olayıdır. İsterse o sayfada 10 dakika geçirsin bir işe yaramaz ziyaretçilere sitenizi sunmalısınız.
Site içi linkleme için ücretsiz eklentiler mevcut Seo Smart links gibi eklentiler Örnek Seo dersleri makaleniz var seo başlıklı makaleniz de var makalede seo kelimesi geçmesi o anda otomatik olarak makalenizden seo etiketi ile site içi link oluşturacaktır. Manuelde yapabiliriz fenada olmaz birşey anlatıyorsunuz bir noktaya geldiniz birşey göstermek istiyorsunuz ziyaretçiye göstereceğiniz sitenizde varsa hemen bir site içi link atayarak 2. 3. sayfalarıda ziyaret etmiş olursunuz.
Benzer yazılar eklentisi Related post eklentileride çok güzel site içi link sağlar ziyaretçi okuduğu yazının altında yada üstünde bulunan blok ile benzer yazıları görebilir. İllede yazı olmasına gerek yoktur. Buyrun size bir örnek http://www.siparisgirisi.com tıklayınız ürünleri inceleyin ürünlerin altında ilginize çekebilecek diğer avon parfümleri şeklinde bir blok göreceksiniz. İşte benzer yazılar eklentisi ile yapılmış bir özelliktir.
Yorumlar ve Sosyal Ağlarda Yer Almak
Makalenizi yazarken sıcak kanlı olun arkadaşlar sanki karşınızda biri varda sohbet ediyor gibi yazın onunda cevaını almak istercesine arada söz hakkı verin buda yazdığınız içeriğe yorumlanma olayını artırır süperde olacaktır. Hazırladığınız içerik sadece sitenizde kalmasın sosyal ağlardada özetle yer alsın tıklanınca devamı için sitenize gelecektir. Bu konuya bir sonraki derste geniş yer vereceğim için şimdilik bu kadar arkadaşlar. Sitelerinize ekndinizden birşeyler verin bakın ben bu yazı için 1230 kelime yazdım yeterki kardeşlerimiz faydalansın. Allaha emanet olun
Bir Sonraki Seo Dersimiz
Geride kalan 4 dersimizde seo tekniklerini, ilk seo ayarları ve bu dersimizde seo uyumlu içerik hazırlamayı öğrendik. Ayarlar, içerik tamamsa şimdi bu içeriği dünyaya duyurmaya geldi sıra içeriğimize destek almaya sosyal ağların etkin kullanımı için bir sonraki dersi bekleyiniz.