• 04-01-2013, 20:17:29
    #1
    İyi veya kötü bir TBM'nin ne olduğunu rakamsal olarak ifade edemesek de, sitenizdeki reklamların TBM'sini artırmaya çalışıyorsanız yapabileceğiniz birkaç şey (ve yapmamanız gereken birkaç şey) vardır. Aşağıda ana hatları verilen en iyi uygulamalardan bazılarına bir göz atın:

    Bir Google çalısanın yazdıkları;

    YAPILMASI GEREKENLER:
    Reklam birimlerinizin tümü için hem metin reklamların hem de resim reklamların/zengin medya reklamlarının gösterilmesi seçeneğini etkinleştirin. Reklam birimleriniz için rekabet eden reklamveren sayısı artırıldığında, reklam açık artırması en yüksek ödemeyi yapan reklamın gösterilmesini sağlar. Bu değişikliği yapan yayıncılarımızdan birinden daha fazla bilgi edinebilir ve yeni AdSense arayüzüyle tüm reklam birimlerinizi toplu olarak düzenleyebilirsiniz.
    Filtre listenizi kısa tutun, böylece yüksek ödeme yapan reklamları engelleyerek gelir potansiyelinizi azaltmamış olursunuz. Reklam açık artırmasını ve reklam alanınız için rekabeti en üst düzeye nasıl çıkarabileceğinizi daha iyi anlamak üzere bu videoyu (İngilizce) izleyin.
    Yerleşim hedeflemeye yönelik özel kanallarınızı oluşturarak siteniz için rekabet eden reklam sayısını artırın. Bu kanalların nasıl oluşturulacağıyla ilgili daha fazla ayrıntı ve talimatlar için bu gönderiyi okuyun.
    En yüksek ödeme yapan reklamlar HTML kodunuzda ilk sırada yer alan reklam biriminde gösterilir. Bundan yararlanmak için, özel kanalları kullanarak reklam birimlerinizden hangisinin en yüksek tıklama oranına (TO) sahip olduğunu öğrenmeniz gerekir. Ardından, en yüksek performanslı biriminizin en yüksek teklifi veren reklamları göstermesini sağlamak için web sitenizin kodunu kolayca değiştirebilirsiniz.

    YAPILMAMASI GEREKENLER:
    Bazı yayıncılar yüksek ücret ödenen anahtar kelimelerle ilgili metinler yazmanın, sitelerindeki kazançları artırabileceğini düşünüyor. Bu önerdiğimiz bir uygulama değildir. Aslında daima, iyi bildiğiniz ve tutkulu olduğunuz konularda yazmanızı öneriyoruz, böylece sitenize ziyaretçi çeken çarpıcı ve orijinal içerik oluşturmayı sürdürebilirsiniz.
    Kopyalanmış içerik kullanmayın. Bu, politikalarımıza aykırıdır.
    Birden çok hesap oluşturmayın. Yayıncıların aynı alacaklı adı altında birden çok AdSense hesabına sahip olmasına izin verilmemektedir ve aynı web sitesinde farklı hesaplara ait reklam kodu bulunması hiçbir şekilde TBM'nizi etkilemez.
    Son olarak, reklamların standart davranışını, hedeflemesini veya yayınını, Google tarafından açıkça izin verilmeyen herhangi bir şekilde değiştirmeye çalışmayın. Herhangi bir şüpheniz olması halinde Google AdSense program politikalarını okuyabilirsiniz.
    Bu bilgilerin AdSense uygulamalarınızı optimize etmenize ve TBM'nizi en üst düzeye çıkarmanıza yardımcı olduğunu umarız.


    Kişisel Düşüncelerim;

    Tıklama oranının neden düşük olduğunu takip edebilmeniz için Analytic hesabı açıp sitenizi kaydedin ve ziyaretçilerinizi takip edin. Özellikle hemen çıkma oranına bakın. Hemen çıkma oranı %50 ise ziyaretçilerinizin yarısından bir şey beklemeyin demektir. Sayfa görüntülenir görüntülenmez ziyaretçi gitmiş.

    Ziyaretçinin sitede geçirdiği süreye bakın. Diyelim ki ortalama süre 2 saniye. Bu demektir ki ziyaretçinin en az yarısı sitenizde 2 saniyeden az kalmış. Bu durum doğal olarak tıklama oranını düşürecektir.

    Tıklama oranını düşüren diğer bir faktör sitenizdeki reklam yerleşiminin optimizasyonudur. Reklam yerleşimini optimize etmezseniz tıklama oranı düşer.

    Diğer bir etken de anahtar kelime yüklemesi olabilir. Birçok sebeple birlikte bu durum sitenizle alakasız resim çıkmasına yol açabilir. Tıklama oranı düşer.

    Tıklama başı maliyet düşüklüğü ise tamamen sitenizin içeriği ile ilgilidir. Sitenizin içeriğindeki anahtar kelimelerin açık arttırma teklifi düşük demektir.

    Aşağıdaki linkten Google Anahtar Kelime aracına gidin.
    https://adwords.google.com.tr/o/Targ...AS#search.none

    Burada sitenize ziyaretçilerin geldiği anahtar kelimeleri girin. Anahtar kelime tablosunun üstündeki sütünlar butonunu tıklayın ve TBM sütünunu ekleyin.

    Böylece anahtar kelimelerin tahmini değerlerini göreceksiniz.

    Fakat unutulmaması gereken başka bir konu var. Sitenizdeki reklamları tıklayarak giden ziyaretçiler karşı tarafta herhangi bir yatırım getirisi oluşturmadılarsa Google reklamverenin ödeyeceği tıklama başı maliyeti düşürüyor. Hatta kendi teklifinin altına bile indirebiliyor. Bu durum da size ödeyeceği rakamın düşmesine yol açıyor.

    Tıklama başı gelirlerde dalgalanma insanın aklına geçersiz tıklamaları getiriyor. Google geçersiz tıklamaları tesbit edince bunların gelirini düşüyor. Öte yandan yukarda belirttiğim gibi reklamverene bir katkı sağlamayan tıklamaların geliri de düşürülüyor. Sizin sitenizden karşı tarafa giden ziyaretçiler orada hedef sayfaya ulaşmadan siteden ayrılıyor olabilir.

    Sizin bilginiz dışında size bir katkıda bulunmak amacıyla birileri sitenizde geçersiz tıklama yapmış olabilir. Diğer yandan sitenizde art niyetli bir şekilde geçersiz tıklama etkinliğinde bulunulmış olabilir.

    Dalgalanmanın büyük olması insanın aklına bu ihtimalleri getiriyor. Herkesin dikkatli olmasında ve sitenizin ziyaretçi kayıtlarını (log) iyi tutmanızı öneririm. İlerde bir sıkıntı yaşarsanız bunlar elinizde kendinizi savunmanız için delil olabilir.

    Geçersiz tıklamalar konusunda aşağıdaki AdSense kaynaklarına da bir göz atmanızda fayda var.

    https://www.google.com/adsense/suppo....py?topic=8426

    Kanallar oluşturarak tıklamaları reklam birimi bazında takip etmenizde fayda olduğunu bir kere daha hatırlatmak istiyorum.
  • 04-01-2013, 20:54:04
    #2
    Üstünün vurgulanması gereken bir konuyu tekrar hatırlatmak istiyorum. Html kodunuzda ilk sırada yer alan reklam ile 2. sırada yer alan reklamın son birkaç aylık gelirlerini karşılaştırın. Yukarıda geçenin doğruluğunu görmüş olacaksınız. Bu kimi durumlarda gelirinizin atmasına oldukça katkı sağlıyor.

    Paylaştığınız makale ve düşünceleriniz için teşekkür ederim. Yeni başlayanlar için oldukça önemli bilgiler bunlar.
  • 06-01-2013, 11:17:46
    #3
    Hocam bu faydalı paylaşım için teşekkürler. Özel kanal olayını direkt yaptım bakalım.
  • 06-01-2013, 14:48:27
    #4
    WebSitesiAdresi adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    Hocam bu faydalı paylaşım için teşekkürler. Özel kanal olayını direkt yaptım bakalım.
    Özel kanal olayıda çok önemlidir. En azından takip yapabilmeniz için. Ona göre değerlendirmeye alabilirsiniz.
  • 06-01-2013, 21:04:03
    #5
    ozel kanal olayindan kastiniz tam olarak nedir hocam ?
  • 06-01-2013, 21:09:24
    #6
    aztech adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    ozel kanal olayindan kastiniz tam olarak nedir hocam ?
    Özel kanal nedir?

    Özel kanallar, belirli reklam birimi gruplarının performansını izlemenize olanak sağlar. Kendi özel kanallarınızı siz tasarlarsınız ve reklam birimlerinin performansını anlamlı yollarla görüntülemek için bu kanalları kullanırsınız.

    Aşağıda, özel kanallarla reklam birimlerini gruplandırabileceğiz ve izleyebileceğiniz yollara ilişkin birkaç örnek verilmiştir:

    Reklam boyutları ve renkleri
    Reklamların bir sayfada bulunduğu yer (sol taraf veya sağ taraf, içeriğe katıştırılmış veya içeriğin yukarısında)
    Sayfa konuları (sporla veya eğlenceyle ilgili makaleler)


    http://www.youtube.com/watch?v=NjV1rp2zPOo
    !
  • 07-01-2013, 09:49:46
    #7
    edit
  • 10-01-2013, 14:15:53
    #8
    Üstünde durulması gereken bir konudur. Okumadan bilemezsiniz.
  • 10-01-2013, 14:22:39
    #9
    Bu konu sabitlenmeli halk bilinclenmeli. Guzel bir yazi olmus tesekkurler.