Adsense onay almak için siteye çok mu içerik girmek lazım? Nelere dikkat etmeli?
9
●1.474
- 31-05-2017, 14:39:31Üyeliği durdurulduBi site uzerinden adsense basvurusu yaptim. Dikkat etmem gerekenler nelerdir simdi? Cok mu icerik girmem lazım?
- 31-05-2017, 14:41:57Üyeliği durduruldu1 . Sitenizde veya blogunuzda yeteri kadar içerik olsun.
Bu konuda kesinlikle sabırlı olmalısınız. Sitenizi veya blogunuzu açar açmaz başvuruda bulunursanız, muhtemelen reddedilirsiniz. Belli bir süre içerik girmenizde fayda var. Siteyi açar açmaz aynı gün onlarca içerik girmek de pek sağlıklı bir şey değildir. İçeriklerinizi Google'a sindirte sindirte, indekslete indekslete her gün belli oranda girerseniz, daha mantıklı bir iş yapmış olursunuz. İçerik sayısı vermek pek uygun olmayacaktır; ancak kabaca 50-100 arası içeriğiniz oluştuktan sonra başvurunuzu yapmanızı tavsiye ederiz.
2 . İçerikleriniz Özgün ve Benzersiz Olsun
Google'ın en çok dikkat ettiği konulardan biri özgünlük ve benzersiz olmaktır. Benzersiz olmak ise özgün olmaktan daha iyidir. İki kavram arasındaki farkı tam olarak bilmeyenler için kısa bir açıklama yapalım. Özgünlük, herhangi bir konuyu kendi ifadelerinizle anlatmanız veya yazmanızdır. Benzersiz olmak ise, o ana kadar çok az kişi tarafından ele alınmış konuları ele almaktır. Bazen kopyala-yapıştır, siteler oluşturursunuz. Ancak o konular, o zamana kadar çok az site tarafından ele alınmıştır. Şayet o konu reklamverenleri ilgilendiren bir konuysa da, kopyala-yapıştır mevzusu Adsense için pek de sorun olmayacaktır
3 . Temanız Derli Toplu Olsun
Sayfadan sayfaya dolaşmanın zor olduğu, hangi içeriğe nereden ulaşılacağı belli olmayan siteler veya bloglar, Adsense yetkililerinin pek hoşuna gitmez. Google'a sevimli bir site gibi görünmek için iyi bir temaya sahip olmalısınız. Sitenizde arşiv, benzer yazılar, hakkında, gizlilik, son yorumlar, son yazılar gibi sayfaların bulunması lehinize olacak ve size artı puan kazandıracaktır.
4 . Belli Bir Hitiniz Olsun
Adsense başvurusunda hitin, yani ziyaretçi sayısının pek önemli olmadığı gibi söylentiler duysanız da pek kulak asmayın. Zira istisnalar dışında, hitsiz bir sitenin Adsense onayı alması çok zor ve mantıksızdır. Başka sitelerde kullanılmayacaksa, hitsiz siteye neden reklam eklensin ki? Eğer belli bir hitten sonra başvuruda bulunmak isterseniz 100-300 arası bir hit uygun olacaktır.
5 . İçerikleriniz, Reklamverenlere Uygun Olsun
Siz şimdi cinlerle ilgili bir site açacak olsanız, konularınız birçok insanın ilgisini çekse de reklam verenlerin ilgisini asla çekmeyecektir. Reklam verenlerin genellikle satmaya çalıştığı bir ürün bulunmaktadır. Cinler ile ilgili satılabilecek tek şey, Alaaddin'in sihirli lambasıdır ki, onu da ülkemizde satan kimse yok. O zaman ne yapacaksınız. Reklam verenleri araştıracaksınız ve onlara ve onların ürünlerine uygun içerikler gireceksiniz. Bu madde sonda verilmiş olsa da, aslında en önemli maddelerden birisidir. (A) - 31-05-2017, 15:21:14Üyeliği durdurulduHAZARFE adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
- 05-06-2017, 12:21:05bu konuda uzman degilim ama çok adsense aldım ve biçok defa da reddedildim daha önce.
13*250 lik içerikle onay aldıgım oldu.geçen ayda 30-35 içerikle onay aldım yeni bi sitemle,uzunluklarıda yine 250-300 lüktü her yazının.
ayrıca bu sitelerin hitleride günde 3-5 di,10 kişi gelmiyordu bu sitelere.fakat 500 içerikli,günde 300 hitli sitede red yedim. - 05-06-2017, 16:55:11içeriklerin benzersiz olması konusunu bence göz ardı etmeyin. Piyasada binlerce olan sitelerden birtane de siz açmayın. Arz/talep dengesi gözetmen gerek. Binlerce aynı içerikten varsa zaten istediğin kadar özgün yazıyorum de bir önemi yok.
Eğer ilk defa adsense alacaksan piyasada az olan niche tarzı site yapman daha iyi olur. - 05-06-2017, 17:07:11Üyeliği durdurulduAdsense hesabim var beyler fakat 2. 3. Hesap lazim 😄 O nedenle sordum bu arada.
- 10-06-2017, 01:37:02MisafirPiyasadaki binlerce siteye benzer sitemi açmak lazım, yoksa 100k gibi aranma hacmi olan bir keyword üzerine bir site açıp üzerinden gitmek mi mantıklı ? Hangisinde daha sağlıklı ve hızlı sonuç alınır sizce ?
Örnek: 100 K Aranma hacmi olan sakız kelimesinin, 600 k arama sonucu çıkıyor.