siteye bot koruması?
6
●117
- Dün, 03:04:33r10'daki gibi siteye girişlerde captcha koymak istiyorum, son günlerde bot saldırısı varmış gibi geliyor, analytics'te görünmeyen ancak cpanel loglarından bir sürü asya ülkesinden trafik görüyorum. bot koruması nasıl yapabilirim?
- Dün, 03:07:03Cloudflare / ülke yasakla / site anasayfasına İndex koyup doğrulama ile giriş yaptır
- Dün, 03:11:33wordpress ise wordfence kullanabilirsinizUnutmayın!! Hepimiz birer engelli adayıyız. Zaten önemli olan beden engeli değil onu aşmamız kolay lütfen beyinlerinizin ve fikirlerinizin engelli olmasına İZİN VERMEYİN.
- Dün, 03:14:12
- Dün, 03:17:17recaptcha yı "session_start()" olarak "index.php" ye kurulum yaparsanız botların önüne geçebilirsiniz.
- Dün, 03:21:14cloudflare kullanmıyorum şu anda, geçiş yapmam da biraz sıkıntılı olacak şimdi.
kurulumu tam olarak anlatabilir misiniz hocam
ekleme: şu an için tespit ettiğim tüm bot iplerini 1.1.*.* şeklide 1.1. ile başlayan tüm ip adreslerini engellettim cpanelden, anında hit sayacımda düşme oldu zaten - Dün, 03:23:16