PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : phpmyadminde tabloları veya alanların yerini değiştirme...


kacar82
29-09-2007, 12:39:46
Phpmyadmine girdiğimizde tablolarımızın ayerini veya tabloların içindeki alanların yerini nasıl değiştiririz... Örneğin...


tablo1
a_alani
b_alani
d_alani
c_alani
tablo2
b_alanimiz
a_alanimiz


Şeklinde olduğunu düşünelim... Burada ilk tablodaki tablo1 deki d_alani ile c_alani 'nin yerini nasıl değiştirebiliriz. Aynı şekilde tablo2 deki alanların yerini nasıl değiştirebiliriz....

Bu şekilde veri tabanlarımı düzenlemem gerekiyor. Silip yerine koyamam çünkü içeriisnde veri bulunmaktadır. Sadece değiştirmem gerekiyor... Öğrendiğim kadarıyla veri tabanındaki taboloların ve alanların yerleri değişik olduğunda veri tabanı sağlıklı biçimde çalışmıyor...

Şİmdiden teşekkürler...

kacar82
04-10-2007, 16:52:58
yok mu kimse?

moonlight007
04-10-2007, 17:19:11
emin deiğilim ama bunu yapan navicat diye program olması lazım onunla yaparsın

akn
11-10-2007, 02:20:49
yanlış bilgi ! tabloların sırası kesinlikle önemli değil. hangi database olduğu da farketmez. boşuna uğraşmışın

Cagonni
11-10-2007, 02:36:38
tablonun oldugu gibi yedeğini alıp silebilirsin.Daha sonra structure yapısını değiştirip tekrar tanıtabilirsin.

akn'ye katılıyorum sıra farketmez diye tahmin ediyorum.

Bir kaynak:

Info Node: (mysql.info)Change column order (http://www.ambienteto.arti.beniculturali.it/cgi-bin/info2www?(mysql)Change+column+order)

akn
11-10-2007, 02:41:39
tahmine etmene gerek yok oyle . database in ruhuna aykırı boyle bir şey.

Cagonni
11-10-2007, 03:47:24
tahmine etmene gerek yok oyle . database in ruhuna aykırı boyle bir şey.

kesin bilmediğim bişey hakkında tahmin ederim ben :)