PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Lütfen yardım edin kafayı yiyecem


Bloglava
20-04-2010, 16:19:49
Merhaba arkadaşlar..
mysqlda bi hata geliyor bi türlü nerden geldiğini anlayamıyorum..
db bilgilerini giriyorum ftp den.ama durmadan mysql_connect error sb hatası veriyor..

$baglan=@mysql_connect("localhost","xxx","123456") or die ("mysql_connect error sb");
$db_sec=@mysql_select_db("xxx1",$baglan) or die ("Select database error sb");

xxx :db name
xxx1 : user
123456 : pass acaba bunlardamı yanlışlık yapıyorum:(

Bloglava
20-04-2010, 16:34:32
xxx1 mi xxx mi kontrol edermisin aynı girmemişsin

doğru girmişim..yerlerinide değiştirdim aynı hatayı veriyor..:(

kirsehirli
20-04-2010, 16:35:47
msn ekledım belkı yardımcı olabılırım size

park
20-04-2010, 16:37:58
$dbserver = "localhost";
$dbuser = "xxx1";
$dbpass = "123456";


$con = mysql_connect($dbserver,$dbuser,$dbpass);
if (!$baglanti)
{
die('Database baglanti hatasi olustu : ' . mysql_error());
}

mysql_select_db("xxx", $baglanti);

mysql_query("SET NAMES 'utf-8' COLLATE 'utf8_turkish_ci'");

RifatOzkan
20-04-2010, 16:38:35
$baglanti = mysql_connect(“localhost”,”xxx”,”123456″);
if (!$baglanti)
{
die(‘Veritabanı bağlantısı kurulamadı: ‘ . mysql_error());
}
mysql_select_db(“xxx1”, $baglanti);
setlocale(LC_COLLATE, ‘turkish’);
mysql_query(”SET NAMES ‘latin5′”);mysql_close($baglanti);



bunu dene istersen birde

Bloglava
20-04-2010, 16:45:15
$baglanti = mysql_connect(“localhost”,”xxx”,”123456″);
if (!$baglanti)
{
die(‘Veritabanı bağlantısı kurulamadı: ‘ . mysql_error());
}
mysql_select_db(“xxx1”, $baglanti);
setlocale(LC_COLLATE, ‘turkish’);
mysql_query(”SET NAMES ‘latin5′”);mysql_close($baglanti);



bunu dene istersen birde

buda olmadı :(

Bloglava
20-04-2010, 16:50:07
tamam hocam..hallettim..saolsun rufat yardımcı oldu :)

ysnozcn
20-04-2010, 16:52:56
$baglan=@mysql_connect("localhost","kullanıcı_adı","123456") or die ("mysql_connect error sb");
$db_sec=@mysql_select_db("veritabanı adı",$baglan) or die ("Select database error sb");

hocam sen veritabanı adı ile kullanıcı adını karıştırmışsın...

xxx :db name
xxx1 : user
123456 : pass


$baglan=@mysql_connect("localhost","xxx1","123456") or die ("mysql_connect error sb");
$db_sec=@mysql_select_db("xxx",$baglan) or die ("Select database error sb");

Bloglava
20-04-2010, 17:04:03
$baglan=@mysql_connect("localhost","kullanıcı_adı","123456") or die ("mysql_connect error sb");
$db_sec=@mysql_select_db("veritabanı adı",$baglan) or die ("Select database error sb");

hocam sen veritabanı adı ile kullanıcı adını karıştırmışsın...

xxx :db name
xxx1 : user
123456 : pass


$baglan=@mysql_connect("localhost","xxx1","123456") or die ("mysql_connect error sb");
$db_sec=@mysql_select_db("xxx",$baglan) or die ("Select database error sb");

tamam hocam hallettim..saolun