PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : girdi toplama işlemi


korlord1
17-04-2019, 17:39:26
2 tablom var kasa ve yönetim adında yönetim de günlük hasılat bölümü var kasa tablosunda ise kasa bölümü var yönetim kısmına girilen verilerin hasılat değerilerini toplayıp kasa kasa bölümüne girmesini istiyorum bunu nasıl yapabilirim ilişkilendirme ile bu mümkün mü

efkar
17-04-2019, 18:00:53
Her iki tablonun da ekran görüntüsünü atarsanız fikir verebilirim.

korlord1
17-04-2019, 19:01:35
Her iki tablonun da ekran görüntüsünü atarsanız fikir verebilirim.
https://i.hizliresim.com/Bakp3v.png (https://hizliresim.com/Bakp3v)
https://i.hizliresim.com/lqVamX.png (https://hizliresim.com/lqVamX)

efkar
17-04-2019, 19:38:37
Hocam kusura bakmayın ben kategoriye bakmadan yazmışım. Excel zannettim. Umarım anlayan arkadaşlardan yardımcı olan çıkar.

suleymanyaldiz
18-04-2019, 05:36:57
yapmak istediginizi anlamadim
ornek veri gonderirseniz yardimci olabilirim

korlord1
18-04-2019, 15:21:35
https://cdn.r10.net/editor/99227/308aeb4f15163c0bddd63bfc18099755.png
yapmak istediginizi anlamadimornek veri gonderirseniz yardimci olabilirim
siyah daire içine aldığın sütüna gelendeğerleri toplayıp kırmızı daireli sütüna işleyecek kasa kısmına yeni bir girdi yapılmayacak sadece hasılat değerlerinin toplamı orda yazacak php de yaptım bunu fakat ekleme silme işlemleri de olacağından çok karışık bir sistem olucak bunu mysql tarafında ilişkilendirme ile çözmek istiyorum

suleymanyaldiz
19-04-2019, 06:46:04
pm gonderildi

Vectonom
19-04-2019, 06:58:24
cron olusturursunuz ve sunucu saatine gore bir gunluk bir saat belirlersiniz ve o saatte yonetim tablosundaki tum satirlari alip hasilatlari toplayip kasadaki veriyle toplayip o kasayi gunceller ve yonetim tablosundaki tum veriyi siler. eger ben veriyi silmek istemiyorum diyorsan bir sutun daha olusturup islem zamani girer ve cronda where yaparak son 24 saati kabul edersiniz yada inanilmaz yogun ve otomatik sekilde veri girisi varsa cron islemi sirasindaki verilerin kaybolmamasi adina tinyint bir sutun olusturup 0 varsayilan yaparsiniz ve cronda toplanan hasilat satirlarini 1e cevirirseniz yok boylece performans artisi da saglarsiniz timestampa gore tinyint cok cok kucuk bir veri tipi. ama anlasilabilirligi ve hasilat takibi icin timestampta eklenebilir neye ihtiyac duydugunuza gore degisir durum.

mustafa_2727
19-04-2019, 16:57:18
Selam hocam arka arkaya tek transaction içinde 2 sql çalıştırsanız mesela aşağıdaki gibi; sintaks'a dikkat etmedim sadece fikir vermesi için yazdım.

transaction begin;
insert yonetim (x,hasılat,tarih) values(a,300,'19.04.2019');
update kasa set gunluk_toplam=gunluk_toplam+hasilat where date='19.04.2019'
transaction end;