PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : admin panelinden eklenen emojiler görünmüyor.


hetrx
15-04-2019, 22:37:02
## çözüldü

tito
15-04-2019, 22:51:59
kullandığınız scriptin dil kodlamasını utf8mb4 olarak değiştirin.

thesinner
15-04-2019, 22:55:40
Merhaba, smm scriptinde admin panelinden servislere emoji koyunca ??? seklinde cıkıyor. Bu sorun database den kaynaklı olduğuna emin oldum sayılır. Bu konuda bilgisi olan. Ücretli / ücretsiz yardımcı olabilecek var mı ?

Aynı sorun bendede var dı html code şeklinde eklemen gerekli https://www.w3schools.com/charsets/ref_utf_symbols (https://www.w3schools.com/charsets/ref_utf_symbols.asp)

Mehmetmasa
15-04-2019, 22:55:59
emojileri tuttuğunuz bölümü utf8mb4 unicode olarak düzenlerseniz büyük ihtimal düzelir

hetrx
15-04-2019, 22:56:55
kullandığınız scriptin dil kodlamasını utf8mb4 olarak değiştirin.

emojileri tuttuğunuz bölümü utf8mb4 unicode olarak düzenlerseniz büyük ihtimal düzelir


denedim hocam sadece görünmesini istediğim tabloda yaptım olmadı, tüm tablolaları ve sütunları utf8mb4_unicode_ci yapmaya calısırken "ALTER TABLE `general_settings` CONVERT TO CHARACTER SET utf8mb4 COLLATE utf8mb4_unicode_ci" yazısı geliyor.



Aynı sorun bendede var dı html code şeklinde eklemen gerekli https://www.w3schools.com/charsets/ref_utf_symbols (https://www.w3schools.com/charsets/ref_utf_symbols.asp)

🚀📌⏰💰🎯📢🔑 bu emojileri kullanamıyoruz o zaman da :(

tito
15-04-2019, 23:01:41
denedim hocam sadece görünmesini istediğim tabloda yaptım olmadı, tüm tablolaları ve sütunları utf8mb4_unicode_ci yapmaya calısırken "ALTER TABLE `general_settings` CONVERT TO CHARACTER SET utf8mb4 COLLATE utf8mb4_unicode_ci" yazısı geliyor.

siz veritabanından ayarlamaya çalışıyorsunuz sanırım, scriptin kendi ayarlarından denediniz mi?

sayfa kaynağında aratın; <meta charset="UTF-8"> gibi bir kod olmalı yerine

<meta charset="utf8mb4">bu kod gelmeli

hetrx
15-04-2019, 23:03:50
siz veritabanından ayarlamaya çalışıyorsunuz sanırım, scriptin kendi ayarlarından denediniz mi?

sayfa kaynağında aratın; <meta charset="UTF-8"> gibi bir kod olmalı yerine

<meta charset="utf8mb4">bu kod gelmeli

denedim, sorun devam ediyor hocam

thesinner
15-04-2019, 23:07:38
denedim hocam sadece görünmesini istediğim tabloda yaptım olmadı, tüm tablolaları ve sütunları utf8mb4_unicode_ci yapmaya calısırken "ALTER TABLE `general_settings` CONVERT TO CHARACTER SET utf8mb4 COLLATE utf8mb4_unicode_ci" yazısı geliyor.





🚀📌⏰💰🎯📢🔑 bu emojileri kullanamıyoruz o zaman da :(


🚀 🚀 https://graphemica.com/ (https://graphemica.com/%F0%9F%9A%80) bu siteyi dene bu tip kodlar için

hetrx
15-04-2019, 23:09:48
🚀 🚀 https://graphemica.com/ (https://graphemica.com/%F0%9F%9A%80) bu siteyi dene bu tip kodlar için

onuda denedim f5 yaptıktan sonra emoji ??? olarak değişiyor.

thesinner
15-04-2019, 23:11:27
onuda denedim f5 yaptıktan sonra emoji ??? olarak değişiyor.
ben bu sorun yüzünden oturup bir gün boyunca panelime ekleyeceğim servisleri tek tek html olarak oluşturdum. Serviste düzenleme yaptığımda o kodlarıda kopyala yapıştır şeklinde yeniliyorum. Ancak bu şekilde bir çözüm buldum




Daha kolay bir yol bulursan bana da haber verirsen sevinirim

hetrx
15-04-2019, 23:13:42
ben bu sorun yüzünden oturup bir gün boyunca panelime ekleyeceğim servisleri tek tek html olarak oluşturdum. Serviste düzenleme yaptığımda o kodlarıda kopyala yapıştır şeklinde yeniliyorum. Ancak bu şekilde bir çözüm buldum

Daha kolay bir yol bulursan bana da haber verirsen sevinirim

2-3 gündür arıyorum bakalım, daha kolayını geçtim, sizinkisi gibi bile olmuyor "???" seklinde cıkıyor emojiler. keşfedebilirsem size de söylerim hocam

tito
15-04-2019, 23:44:42
siteyi pm atar mısın?

denedim, sorun devam ediyor hocam