PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Mysql türkçe karakter sorunu


DrJelibon
15-03-2019, 10:12:13
Merhabalar,

sql çıktısı böyle gözüküyor
https://cdn.r10.net/editor/102679/37aeedb15e3e3abbf9f761d3ef635a5b.jpg
https://cdn.r10.net/editor/102679/d4ee29210ac5969091c62f06230da9fe.jpg

Ama sitede normal gözüküyor ne gibi bir yol izlemem lazım

Hapsher
15-03-2019, 10:49:57
Merhaba,

utf8_turkish_ci şart değil general da kullanabilirsiniz.
veritabanı bağlantı kodlarınızı kontrol edin orası atlanmış olabilir.
dosyalarınızı bom olmadan utf-8 olarak düzenleyin
muhtemelen bunlar sorunu çözecektir.

DrJelibon
15-03-2019, 10:53:02
Merhaba,

utf8_turkish_ci şart değil general da kullanabilirsiniz.
veritabanı bağlantı kodlarınızı kontrol edin orası atlanmış olabilir.
dosyalarınızı bom olmadan utf-8 olarak düzenleyin
muhtemelen bunlar sorunu çözecektir.



utf8_ci olarak değiştirdim
kodlar aşağıdaki gibi














<?php

Class Connection{

private $server = "mysql:host=localhost;dbname=admin_siparis";
private $username = "*****************";
private $password = "**********************";
private $options = array(PDO::ATTR_ERRMODE => PDO::ERRMODE_EXCEPTION,PDO::ATTR_DEFAULT_FETCH_MOD E => PDO::FETCH_ASSOC,);
protected $conn;

public function open(){
try{
$this->conn = new PDO($this->server, $this->username, $this->password, $this->options);
return $this->conn;
}
catch (PDOException $e){
echo "There is some problem in connection: " . $e->getMessage();
}

}

public function close(){
$this->conn = null;
}

}

?>

Hapsher
15-03-2019, 10:56:01
private $server = "mysql:host=localhost;dbname=admin_siparis";

burayı

private $server = "mysql:host=localhost;dbname=admin_siparis;charset= utf8";

bununla değiştirin dosyaları da bom olmadan utf-8 olarak düzenlemeyi unutmayın

DrJelibon
15-03-2019, 11:06:21
private $server = "mysql:host=localhost;dbname=admin_siparis"; burayı

private $server = "mysql:host=localhost;dbname=admin_siparis;charset= utf8"; bununla değiştirin dosyaları da bom olmadan utf-8 olarak düzenlemeyi unutmayın


düzeldi hocam teşekkür ederim.

Son olarak eski kayıtları düzeltme şansımız var mı ?

Hapsher
15-03-2019, 11:19:43
Tek tek yapabilirsiniz

DrJelibon
15-03-2019, 11:55:24
3500e yakın kayıt vardı belki bir yolu vardır araştırmak lazım biraz