PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Database TR Karakter Sorunu


YouSuf
10-05-2008, 15:21:51
Merhaba arkadaşlar, ben şuanki kullandığım hostumun cPanelin den yedek alıyorum ama aldığım yedeği not defterinde açınca ü Ãœ ö vs. vs. gibi karakterler görüyorum. Bunun sebebi ney olabilir yani sunucudan mı kaynaklanır eğer sunucudansa nasıl bir şekilde yedek alabilirim anlatırsanız sevinirim.

Teşekkürler.

gangan
10-05-2008, 15:23:52
bu normaldir. yüklediğin zaman büyük ihtimalle sorun çıkmaz

TurkPhp
10-05-2008, 15:25:03
utf-8 formatta olabilir yada karakter setini yanlış almış olabilirsiniz.
bir mysql sunucusuna yedeğinizi yükleyin düzelmezse tekrar yedek alın.

YouSuf
10-05-2008, 15:47:29
Latin5 şeklinde tablolarım başka bir sunucudaki hosta attığımdada yine karekterler böyle gözüktü

TurkPhp
10-05-2008, 17:19:19
vertabanına phpmyadmin yardımıyla girdikten sonra tablolarınızın ve fieldlerinizin karakter seti ne yazıyorsa onu seçerek backup alın. yüklerken de aynı karakter setini seçerek yükleme yapın. sorununuz çözülecektir.

FrmTrs
11-05-2008, 13:23:19
istiyorsanız ücret ile sorunsuz alır başka yere sorunsuz yüklerim ;)

admin@mj-turkiye.net

S4l1h
11-05-2008, 13:29:58
Latin5 şeklinde tablolarım başka bir sunucudaki hosta attığımdada yine karekterler böyle gözüktü
Normaldir utf8 olarak alınmış yedek yedeği yüklerken utf8 seçerek yüklersen sorun çıkmaz

Sana önerim Yedeğini phpmyadminden al gzip uzantılı dosya olarak daha sonra yedeği yüklerken utf8 seçip yüklersen karekter sorunu yaşamazsın ( Şimdiye kadar tüm sitelerimde öyle yedek aldım ve sorun yaşamadım )

YouSuf
11-05-2008, 23:22:25
Peki teşekkürler yardımlarınız için, sorun çıkarsa yine bu konu altından yazarım.

YouSuf
22-05-2008, 04:10:48
Arkadaşlar olmuyor. Yedeği attığım zaman sağ resimdeki gibi oluyor.
http://img87.imageshack.us/img87/4223/normalzw2.jpghttp://img372.imageshack.us/img372/4563/bozukcs3.jpg

TurkPhp
22-05-2008, 09:51:18
veritabanın utf8 formatında gibi görünüyor. yüklerken de aynı karakter setini seçmelisin.

YouSuf
22-05-2008, 14:04:27
Latin5 olarak ayarlı yüklerkende dediğiniz gibi tekrar Latin5 yapıyorum ama bu sonuç çıkıyor. Yedeği aldıktan sonra açıyorum sql nin içindede var tr karakter sorunu

leontr
22-05-2008, 21:05:52
kardeş sorunsuz alırım kurarım ücretli istiyorsan pm ile iletişime geç;)