YigitBey55 adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Virüs buluyor hocam, deneyemedik
Programı yapan şirketi tanımam, sadece merakımdan araştırma yaptım şimdi, yıl olmuş 2025 halen forumlarda bilerek virüs paylaşan var mı diye merak ettim, çünkü paylaşan kişi de üye olalı 3 ay olmuş.
Programı zip olarak indirmeye sunmaları ekstra şüphe ettirdi, (antivirüslere yakalanması direkt kurulum .exe dosyasına göre daha zor olduğu için bunu tercih ediyor olabilirler)
Virüstotal üzerinden tarama yaptım, 72 antivirüsten 3 tanesi şüpheli buldu. https://www.virustotal.com/gui/file/...1cd2/detection
fakat false pozitive denen bir durum var. antivirüs anlamadığı şeye de virüs der, ulaşamadığına b"k atan insan gibi benzetebiiriz
bu false pozitif durumu olabilir, şu anda sandbox taraması yapılıyor, yani yapay bir işletim sisteminde çalıştırılıp program neler yapıyor diye test edilme durumu yapılıyor. birkaç saate sonuçlanır.
bence sorun yok, eğer programı yazan kişi derlerken para vermemek için lisanslama yapmadıysa bu şekilde olabiliyor. yine de bu devirde her şeye ve herkese varsayılan olarak şüpheyle yaklaşmak gerekli.
şüphe etmekle uğraşamam diye düşünen olursa da windowstan fedoraya geçebilir