Blog Odulleri ve aldatmacasi Selçuk hoca nokta comda bir duyuru vardı geçenlerde;Blog ödülleri kayıtları başlığı altında reklam kokan bir organizasyon.Bu tarz işlere bulaşmasam bile sırf altında yatanı ortaya çıkartıp,gözümle göreyim diye bende katıldım.Ancak Onuncuköyden değil elbette.Müzik bloglarımdan katıldım bu sözde organizasyona ve işin içindeki kurnazlığı sezdiğim için uyduruk bir mail adresi ve telefon numarasıyla yolladım bilgilerimi.Katılmak kolay,yolladıkları forma yazıyorsunuz e-mail adresinizi,isminizi,telefon numaranızı sonra gönderdikleri kodu sitenizin içine yapıştırdınızmı işlem tamam.Size bir mail yolluyorlar ve altında bir teşekkür mesajı.Selçuk hoca.nokta com ise pek mütevazi açıkcası.Yaptığı reklamda;Şahsen birincilik gibi bir hedefim ve iddiam yok ama bu organizasyona katılmaktan keyif duydum. Aslında yarışmaya oy veren ve katılan herkes karlı çıkacak. Blog yazarları yeni okuyucular kazanacak, blog okurları yeni bloglar keşfedecekler. diyor.Aklınca organizasyonda ben yokum demeye getiriyor.
Bunu işi düzenleyen uyanık,milletle alay edip,okunma oranını artırmak için ya da çok büyük ihtimalle mail adreslerinizi salı pazarında mangır karşılığı satmak için yapıyor.Yani,toplu mail adresi satışı yapan sitelere malzeme oluyor gariban email adresiniz.Arkasından bolca spam mesajı tabi.Bu arada organizasyonu düzenleyen akıllıbıdıklar, öyle bir havaya girmişler ki kendilerini eurovisyon tarzı bir şey sanıyorlar.Zaten Selçuk’da yaptığı reklamda, işin içine heyecan katmak ve milletin popstar tarzı varoş yarışmalarına olan merakını bildiğinden,kendisini popstara katılmış gibi heyecanlı hissettiğini yazmış.Efendim konuyu biraz daha açalım.Zaten birincisinin önceden belli olduğu,kim düzenlediyse okunma oranını katlamak için yalakalık yapıp şampiyonu belli edeceği bir yarışma olduğuna inandığım halde katıldığımı yukarıda yazmıştım.Üç gün sonra bir mesaj geldi. Adamlar diyor ki; blogunuz uygun değil altı aylık olmamış.İçinizden,katılım koşullarına eklesenize bu kuralı uyanıklar diyorsunuz ama söyledikleriniz sadece içinizde kalıyor.Bu arada mail adresiniz ve hata edip gerçek telefon munaranızıda yazdıysanız(ben tabiki böyle yapmadım) çoktan ellerine geçmiş oluyor bile.Halbuki benim müzik blogları beşbuçuk aylık.
Ne kadar üzüldüm bilemezsiniz.Duyurunun sonunada ekliyorlar,ödül gecesine mutlaka gelin,gelmeyenler pişman olur şimdiden söyleyelim.Verdikleri gaz muhteşem doğrusu,adrenalin tavan yapıyor.Heralde birincilik ödülü olarak da zavazingo veriyorlar çünkü bunuda açıklamamışlar,havada kalmış.Öyle bir anlatıyorlar ki ödül gecesini Altın portakal halt etmiş yanında.Büyük olasılıkla jüride,Amerikada filmleri iflas etmiş ve para kazanmak için Türkiye’ye gelip özel kanalın birindeki Buzda dans yarışmasında jürülik yapmış olan Kevin Costner’da olacak ve Bill Gates’de kürsüye çıkıp birinciye aferim diyecek.Bakarsınız ödül gecesi için söyledikleri süprizlerin arasında ulusal kanal tv yayınıda vardır.
Ketenpericeler,belli ki adres araklamak için bu yöntemi geliştirmişler.Toplu adres satışı yapan siteler ellerindeki adresleri nasıl güncelliyor sanıyorsunuz.Üç kağıtçılığın her türlüsü çevrilir oldu artık.Siz dikkatli olun,böyle ne olduğu belli olmayan yarışma,tanıtım vs. tarzı işlerden uzak durun.Milletin yarışma merakına olan ilgisini işte böyle tuzaklarla sonuna kadar sömürüyorlar. |