Vista'nın ’Kopyası’ da Piyasada - Google Fan Webmaster Forum
Google Fan Webmaster Forum  

Geri Dön   Google Fan Webmaster Forum > Hi Tech & Teknoloji Güncel > Teknoloji Haberleri

Teknoloji Haberleri Teknoloji genel konular sorular sorunlar, haberler

Cevapla
 
LinkBack Konu Seçenekleri
  #1 (permalink)  
Eski 31-01-2007, 09:15:45
mahmutsan - ait Avatar
 
İstanbul Anadolu Şubesi
Nerden: İstanbul
Mesajlar: 1.123
Thanks: 1
Thanked 1 Time in 1 Post
iTrader Puanı: (1)
iTrader Feedback: (100%)
Rep puanı: 198
mahmutsan isimli üyemiz daha yolun başında.mahmutsan isimli üyemiz daha yolun başında.
Tanımlı Vista'nın ’Kopyası’ da Piyasada

Vista'nın ’Kopyası’ da Piyasada

Microsoft’un 20 milyar dolarlık harcama yaparak ürettiği yeni işletim sistemi Vista dün Türkiye ile birlikte 70 ülkede satışa sunuldu. Daha ilk günden korsanı da tezgaha indi...



MICROSOFT’un 20 milyar dolarlık yatırımla hayata geçirdiği Microsoft Windows Vista ve 2007 Microsoft Office sistemi, dünden itibaren aralarında Türkiye’nin de bulunduğu 70 ülkede satışa çıktı. Vista’nın satışa çıkması ile birlikte Çin’de sokaklarda kopya Vista’lar da 1.3 dolara satılmaya başlandı. Windows Vista ve 2007 Office sisteminin bilgisayarlarda yepyeni bir dönem başlatacağını belirten Microsoft Türkiye Genel Müdürü Çağlayan Arkan, şunları söyledi: "Eskiden teknolojiler ülkemize 6 ay ya da 1 yıllık gecikmelerle gelirdi. Şimdi ürünlerin tanıtımlarını dünyadan önce biz yapıyoruz. Dünya üzerindeki milyonlarca insan güne, vazgeçilmez bir verimlilik aracı olarak gördüğü bilgisayarının başına oturarak başlıyor. Microsoft da kurulduğu günden bu yana bu aracı zenginleştirmek, kullanıcıların hayatında fark yaratmak için çaba gösteriyor. 2007, bu çabada önemli bir dönüm noktası. Hem Microsoft ve Microsoft Türkiye hem de Windows ve Office kullanıcıları için. Sabah olduğunda yine bilgisayarlarımızın karşısına geçeceğiz, yine ofis programlarımızı çalıştıracağız. Ama bu kez Microsoft Windows Vista ve 2007 Microsoft Office sistemi farkıyla."

EN BÜYÜK PROJE: Microsoft’un şimdiye kadar geliştirdiği en büyük proje ve yatırım olma özelliğini taşıyan Microsoft Windows Vista ve 2007 Microsoft Office sistemi daha önceki tüm sürümlerinden farklı yenilikler getiriyor. Hem kurumların hem de tüketicilerin verimliliğini artıracak ve yaşamlarını değiştirecek yenilikler getiren Vista, üç boyutlu tasarımı ve üstün güvenlik özellikleriyle dikkat çekiyor. Windows ’95’ten beri en yenilikçi işletim sistemi olma özelliği taşıyan Microsoft Windows Vista, kişiselleştirilebilen ayarlarıyla fotoğrafları organize etme, bilgisayar üzerindeki dosyaları arama, elektronik ortam üzerinde birçok kişiyle iletişim kurma ve birlikte çalışma gibi değişik imkanları da beraberinde getiriyor.

65 DOLARDAN BAŞLIYOR: Microsoft Windows Vista, ikisi iş odaklı yönetim özellikleri sunan ve dördü de ev kullanımına yönelik olmak üzere altı farklı versiyon olarak piyasaya çıktı. Bu ürünlerin Türkiye’deki satış fiyatları 65 dolar ile 400 dolar arasında değişiyor. Vista Starter, Vista Basic ve Premium bireylere yönelik versiyonlarken, Vista Enterprise kurumların işlerini kolaylaştıracak. Vista Ultimate ise, tarihte ilk kez olmak üzere hem kurumsal hem de bireysel özellikleri kapsayan tek bir paket olarak satın alınabilecek. Windows Vista, kullanıcıların bilgileri görüntüleme, bulma ve düzenleme konusunda kendilerini güvenli hissetmesine yardımcı olmanın yanı sıra bilgisayar kullanımını denetlemesine olanak sağlayacak biçimde tasarlandı. Windows Vista’nın görsel zenginliği, ortak pencere öğelerini azaltmak yoluyla kullanıcının ekrandaki içeriğe nasıl erişeceğini düşünmektense içeriğe odaklanmasını sağlıyor. Masaüstü çok daha bilgilendirici, kolay anlaşılır ve yardımcı hale geliyor. Ayrıca bilgileri daha anlaşılır hale getiren yeni araçlar sayesinde dosyaların içeriğini açmadan görmek, uygulama ve dosyaları hızla bulmak, açık pencereler arasında etkin olarak gezinmek, sihirbazları ve iletişim kutularını daha güvenli bir şekilde kullanmak mümkün hale geliyor.

Vista ile gelen yenilikler

ORTAK ÇALIŞMA: Vista’nın önemli özelliklerinden biri de aynı dökümanlar üzerinde birden fazla kullanıcının çalışmasına izin vermesi. Meeting Space adı verilen özellik ile bir bilgisayar ağı ortamında 10 kişiye kadar kullanıcı aynı döküman üzerinde çalışabiliyor.

BAĞIMSIZ DOKÜMAN: Bilgisayarınıza yüklediğiniz ve formatının ne olduğunu bilmediğiniz bir dökümanı kullanmak artık Vista ile mümkün olacak. Çünkü Vista, her türlü dökümanı ’e-döküman’ haline getiriyor. Bu sayede artık örneğin herhangi bir dosyayı açmak için bilgisayarınızda o dosyanın yaratıldığı programın yüklü olması gerekmiyor.

GÜVENLİK ÖZELLİKLERİ: Vista ile birlikte önemli güvenlik özellikleri de geliyor. Vista’da bulunan İnternet Explorer 7, internette sörf yaparken girilen sitelerin güvenli olup olmadığını anlıyor ve size renklerle uyarıda bulunuyor. Eğer girilen site güvenli ise, adres çubuğu yeşil, güvenli değil ise kırmızı rengi alıyor.

Rakipleri Vista’yı AB’ye şikayet etti

WINDOWS Vista’ya ilk eleştiriler de gelmeye başladı. Kullanıcılarına üstün grafik kalitesi ve gelişmiş işlevselliğin yanı sıra Windows XP’nin en büyük derdi güvenlik sorununa da çözüm vaad eden sistem aşırı güvenli olmakla suçlandı. Bu arada, 2004’te haksız rekabet gerekçesiyle tazminata çarptırılan Microsoft, Vista için yeniden şikayet edildi. Vista, tıpkı Windows’un önceki versiyonlarında olduğu gibi uyumlu yazılım üretilmesini zorlaştırarak rekabeti engellemek ile suçlanıyor.

Vista için nasıl bir bilgisayar gerekiyor

WINDOWS Vista’nın standart versiyonunun kullanabilmek için bilgisayarların en az 800 MHz hızında bir işlemciye, 512 MB büyüklüğünde bir hafızaya de DirectX 9.0 uyumlu bir grafik kartına ihtiyacı bulunuyor. Eğer Vista’nın Premium sürümünü kullanacaksanız bilgisayarınızın işlemci hızının en az 1 GHz, hafızasının ise 1 GB olması şart. Premium için ayrıca, 40 GB büyüklüğünde boş sabit disk alanı, DVD-ROM sürücüsü, 128 MB hafızalı bir ekran kartı ve internet erişimi de gerekiyor.

Vista, çocukları ’Gözcü’ ile koruyor

MICROSOFT’un yeni işletim sistemi Vista’da, diğer Windows versiyonlarında da kullanılmaya başlanan ebeveyn kontrol programı ’gözcü’ de bulunuyor. Microsoft, internet üzerinden pornografi, savaş, uyuşturucu ve daha birçok başlıkta zararlı içeriği anlık olarak takip ediyor ve ulaştığı bilgiler sayesinde bir veri tabanı oluşturuyor. Binlerce zararlı içeriğe sahip site belirlenerek, "ebeveyn kontrol programı" üzerinden bu sitelere giriş engellenebiliyor. Oyunlar için başlatılan çalışmayla da şu ana kadar 1.500 oyunun zararlı içeriğe sahip olduğu belirlendi. Bu oyunlara yaş aralıklarına göre kısıtlama getiriliyor. Gözcü programı, Windows XP’de de kullanıcılara Microsoft tarafından ücretsiz olarak veriliyordu.

Türkiye ile İtalya arası internet bağlantısı koptu

TÜRKİYE ile İtalya arasındaki uluslararası internet bağlantısının bir bölümünü sağlayan, MEDTÜRK Denizaltı Fiber Optik Kablo Sistemi Marmara denizinde hasara uğradı. Türk Telekomünikasyon’dan yapılan açıklamada, Türkiye İtalya arasındaki MEDTÜRK Denizaltı Fiber Optik Kablo Sistemi’nin 3 gün önce Marmara denizinde hasara uğradığı bildirildi. Açıklamada, uluslararası internet bağlantısının bir bölümünü sağlayan hasar nedeniyle farkedilebilir bir aksaklık olmadığı kaydedildi.

En güvenli Windows

BUGÜNE kadar geliştirilmiş en güvenli Windows sürümü olacak biçimde tasarlanan Microsoft Windows Vista’daki yeni özellikler, kullanıcının kişisel bilgisayarını en iyi şekilde kullanmak için gereken denetimi ve güveni sağlamasını kolaylaştırıyor. Microsoft Windows Vista’daki Kullanıcı Hesabı Kontrolü, Windows Defender, Kötü Amaçlı Yazılımları Temizleme Aracı (MSRT), Windows Güvenlik Duvarı ve Windows Güncelleme bileşenlerinde yapılan iyileştirmelerin yanı sıra, Internet Explorer 7.0 Web tarayıcının korumalı modu bileşenlerinde kullanıcı güvenliğini büyük ölçüde artırıyor. Bu özellikler, zararlı yazılımların yüklenmesi ya da diğer bilgisayarlara saldırı için kullanılabilecek hayati Windows hizmetlerinin, dosya sistemi, kayıt, ağ ve diğer kaynaklarda zararlı faaliyetler gerçekleştirmesi olasılığını da sınırlandırıyor.

Vista, yeni dijital çağın anahtarı

MICROSOFT’un kurucusu ve patronu Bill Gates, şirketin, yeni işletim sistemi Windows Vista’yı dünya genelinde piyasaya sürdüğünü duyurdu. New York’ta Broadway’deki bir tiyatro salonunda yüzlerce gazetecinin katıldığı toplantıda konuşan Gates, "Vista, yeni dijital çağın anahtarıdır" dedi. Microsoft’un, Vista’nın piyasaya sürülmesi nedeniyle çok sayıda ülkede bugünden itibaren promosyon kampanyaları başlatması bekleniyor. Microsoft yetkilileri, Vista için şu ana dek boyutta büyüklükte bir pazarlama kampanyası yürüteceklerini söylediler.

Kaynak: Hürriyet
haber7com :: Vista'nın ’kopyası’ da piyasada
__________________
http://www.istanbuldahayat.com
Alıntı ile Cevapla
  #2 (permalink)  
Eski 31-01-2007, 09:52:01
 
İstanbul Anadolu Şubesi
Yaş: 21
Mesajlar: 5.212
Thanks: 0
Thanked 3 Times in 2 Posts
iTrader Puanı: (37)
iTrader Feedback: (100%)
Rep puanı: 740
Kerem isimli üyemiz bir güneş gibi etrafını aydınlatıyor.Kerem isimli üyemiz bir güneş gibi etrafını aydınlatıyor.Kerem isimli üyemiz bir güneş gibi etrafını aydınlatıyor.Kerem isimli üyemiz bir güneş gibi etrafını aydınlatıyor.Kerem isimli üyemiz bir güneş gibi etrafını aydınlatıyor.Kerem isimli üyemiz bir güneş gibi etrafını aydınlatıyor.Kerem isimli üyemiz bir güneş gibi etrafını aydınlatıyor.
Kerem - MSN üzerinden Mesaj gönder
Tanımlı

Bu haberin tam ortasına bakar mısınız? Türkiye-İtalya arasındaki fiberoptik kablonun kopmasıyla Vista'nın ne alakası var yahu?
Alıntı ile Cevapla
  #3 (permalink)  
Eski 31-01-2007, 10:15:27
Alexis - ait Avatar
 
İstanbul Avrupa Şubesi
Nerden: İstanbul
Mesajlar: 2.169
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
iTrader Puanı: (9)
iTrader Feedback: (100%)
Rep puanı: 131
Alexis isimli üyemiz daha yolun başında.Alexis isimli üyemiz daha yolun başında.
Tanımlı

65$, XP den ucuz sanki ?
Alıntı ile Cevapla
  #4 (permalink)  
Eski 28-02-2007, 11:45:21
Virtuozzo - ait Avatar
 
Yurtdışı Şubesi
Mesajlar: 1.043
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
iTrader Puanı: (2)
iTrader Feedback: (100%)
Rep puanı: 102
Virtuozzo isimli üyemiz daha yolun başında.Virtuozzo isimli üyemiz daha yolun başında.
Tanımlı

XP'den ucuz olanı maalesef cacık.
Hiçbir özelliği yok. Sadece görünümü ve adı Vista!..
Alıntı ile Cevapla
  #5 (permalink)  
Eski 28-02-2007, 13:55:11
AlwaysFc - ait Avatar
tombala...
 
Yurtdışı Şubesi
Nerden: .............................
Yaş: 26
Mesajlar: 4.427
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
iTrader Puanı: (60)
iTrader Feedback: (100%)
Rep puanı: 59
AlwaysFc isimli üyemiz hakkına hiçbir bilgimiz yok.
Tanımlı

Buna 20 Mılyar $ mı harcanmıs sımdı
sacma
__________________
Reklam Alın -Banlı-Sandboxlı Domain Alınır
Alıntı ile Cevapla
  #6 (permalink)  
Eski 28-02-2007, 16:57:41
Simasher - ait Avatar
 
İzmir Şubesi
Nerden: Karşıyaka
Mesajlar: 2.397
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
iTrader Puanı: (28)
iTrader Feedback: (100%)
Rep puanı: 61
Simasher isimli üyemiz hakkına hiçbir bilgimiz yok.
Simasher - MSN üzerinden Mesaj gönder
Tanımlı

walla düşünüodum orj 75 dolara almayı virtuozzonun görüşüyle duraksadım en iisi kopya kullanıp beğenince bi orjinal almak belkide ?
Alıntı ile Cevapla
  #7 (permalink)  
Eski 28-02-2007, 17:03:30
Üyeliği durduruldu
 
İstanbul Avrupa Şubesi
Mesajlar: 860
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
iTrader Puanı: (7)
iTrader Feedback: (100%)
Rep puanı: 7
PixeL isimli üyemiz hakkına hiçbir bilgimiz yok.
Tanımlı

Kardeşim neden kopya kullanasın ki?

Ya orjinal Microsoft ürünleri kullanalım yada Pardus
Alıntı ile Cevapla
  #8 (permalink)  
Eski 28-02-2007, 17:05:34
Webustad - ait Avatar
 
Kocaeli Şubesi
Mesajlar: 1.265
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
iTrader Puanı: (2)
iTrader Feedback: (100%)
Rep puanı: 24
Webustad isimli üyemiz hakkına hiçbir bilgimiz yok.
Tanımlı

Alıntı:
Simasher´isimli üyeden Alıntı Mesajı Göster
walla düşünüodum orj 75 dolara almayı virtuozzonun görüşüyle duraksadım en iisi kopya kullanıp beğenince bi orjinal almak belkide ?
iyi bir şey istiyorsan vista ultimate alman gerekir. o da 75 $ değil 500 ytl
__________________
session_destroy();
Alıntı ile Cevapla
  #9 (permalink)  
Eski 28-02-2007, 17:12:28
zampir - ait Avatar
 
Kocaeli Şubesi
Mesajlar: 1.255
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
iTrader Puanı: (1)
iTrader Feedback: (100%)
Rep puanı: 10
zampir isimli üyemiz hakkına hiçbir bilgimiz yok.
Tanımlı

Link yok mu?

Adam zaten Dünya'nın en zengin insanı orjinal alarak dahada mı zengin edelim?

Ama bir diğer konu "tabiyki açık kaynak!"
Alıntı ile Cevapla
  #10 (permalink)  
Eski 28-02-2007, 18:54:26
osenmer - ait Avatar
 
Düzce Şubesi
Nerden: Düzce
Yaş: 25
Mesajlar: 2.575
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
iTrader Puanı: (17)
iTrader Feedback: (100%)
Rep puanı: 232
osenmer isimli üyemiz sevilmeye başlanan bir üye.osenmer isimli üyemiz sevilmeye başlanan bir üye.osenmer isimli üyemiz sevilmeye başlanan bir üye.
Tanımlı

arkadaşlar sizin 75 $ dediğiniz sistemlerin hiçbir özelliği yok ayrıca onlar sadece yeni bilgisayarlarla birlikte satılıyor.

ev versiyonun yaklaşık fiyatı 400 YTL eğer iş için kullanacaksanız 600 YTL ye Ulitmate versiyonu almanız gerekiyor.

türkiye şartlarına göre bu işletim sistemleri çok pahallı. neredeyse bilgisayar fiyatına satıyorlar. vistanın beklenen satış rakamını yakalamamasının altında bence fiyatının pahallı olması yatıyor. Gidip 250 YTL ye xp pro. alırım daha iyi hemde lisanslı, 2009 yılın kadar destek devam ediyor nasıl olsa. o zamana kadar zaten vista pert olur.
__________________
televidyon.com
Alıntı ile Cevapla
Cevapla


Konuyu Toplam 1 üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Konu Seçenekleri

Yetkileriniz
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-KodlarıKapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Okuduğunuz Konuya Benzer Konular
Konu Konuyu Açan Forum Cevaplar Son Mesaj
Wildmp3.Net Satlıktır Piyasada Mp3 Domaini Kalmadı Sölüm... anarschi Domain Satış 8 10-09-2006 16:25:16
Sizce Piyasada En Çok Tutan Sİte Tarzı Ne anarschi Webmaster Genel konular sorunlar 72 15-06-2006 17:34:35

Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 19:46:28 .


 
Telif Hakları vBulletin v3.7.3 © 2000-2008, ve Jelsoft Enterprises Ltd.'e Aittir.
Hosted by Radore Hosting

“İnsanların en hayırlısı, insanlara faydalı olandır”. H.Ş

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140 141 142 143 144 145 146 147 148 149 150 151 152 153 154 155 156 157 158 159 160 161 162 163 164 165 166 167 168 169 170 171 172 173 174 175 176 177 178 179 180 181 182 183 184 185 186 187 188 189 190 191 192 193 194 195 196 197 198 199